Генерал поліції згоден стати заручником окупантів заради евакуації жителів Маріуполя
Категорія
Україна
Дата публікації

Генерал поліції згоден стати заручником окупантів заради евакуації жителів Маріуполя

Генерал поліції згоден стати заручником окупантів заради евакуації жителів Маріуполя
Джерело:  online.ua

Генерал поліції В'ячеслав Аброськін висловив готовність сдатись в полон російським окупантам в обмін на можливість евакуації дітей з оточеного загарбниками Маріуполя.

Джерело: Facebook-сторінка В'ячеслава Аброськіна

Генерал поліції закликає окупантів випустити дітей з Маріуполя 

Ще до початку війни я обіцяв жителям міста, що у разі війни разом із «Азовом» захищатиму Маріуполь. Так вийшло, що війну я зустрів в Одесі, чомусь був упевнений, що саме цей напрямок важливий для російських окупантів, але я помилився. Сьогодні у повністю зруйнованому місті залишилося багато дітей, яких, якщо не врятувати зараз, вони загинуть найближчими днями, час уже йде на годинник. Звертаюся до російських окупантів – дайте можливість вивести дітей із Маріуполя, замість ще живих дітей пропоную себе, - повідомив Аброськін. 

За його словами, йому знадобиться 3 дні на організацію та вивіз дітей з розбомленого окупантами міста.

На останньому блокпосту під час зворотного проїзду з дітьми він готовий здатися в полон. Він також нагадав, що з 2014 по 2018 рік керував боротьбою з сепаратистами, а також боровся зі злочинністю в Донецькій області.

Десятки ваших були вбиті, а тисячі ваших спільників були затримані за моєї участі. Я саме той генерал, який, мабуть, найближчий до знаменитого. полку "Азов". Це моя особиста ініціатива, - зазначив Аброськін. 

За даними ЮНІСЕФ, усього за місяць війни РФ проти України домівки вимушені були покинути 4,3 млн неповнолітнії українців, що складає більше половини від загальної кількості дітей в Україні - 7,5 мільйона осіб.

Війна викликала одне з найшвидших великомасштабних переміщень дітей з часів Другої світової війни. Це похмура віха, яка може мати довгострокові наслідки для майбутніх поколінь, - зазначила виконавчий директор ЮНІСЕФ Кетрін Рассел.

За її словами, безпека, добробут та доступ до основних послуг дітей знаходяться під загрозою через безперервне насильство.

За даними ООН, від початку російського вторгнення в Україну вже загинуло 78 дітей та 105 отримали поранення.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?