Генерал Сирський розповів про найкритичніший момент оборони Києва
Категорія
Україна
Дата публікації

Генерал Сирський розповів про найкритичніший момент оборони Києва

Генерал Сирський розповів про найкритичніший момент оборони Києва
Джерело:  online.ua

Командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський поділився спогадами про найгарячіші моменти оборони Києва в лютому-квітні 2022 року. А також розповів, як Україні вдалося досягти всіх поставлених цілей у битві за столицю.

Джерело: Генштаб ЗСУ

Який епізод у битві за Київ став найгарячішим

За словами генерала Сирського, четвертий чи п’ятий день повномасштабного вторгнення Росії був одним з найскладніших для столиці.

Ворог захопив плацдарм в районі Мощуна, що забезпечувало йому прохід аж до площі Шевченка та вхід у місто. Ситуація була дійсно критичної, зазначив Сирський.

Тоді були висунуті всі наявні резерви, а військові майже добу працювали на командно-спостережному пункті. Завдяки вжитим заходам, ситуацію було переломлено і ворог зазнав поразки.

Вже у квітні на території Києва та області не залишилося жодного російського солдата.

Як зарубіжні партнери відреагували на дії з оборони Києва

Американські фахівці вважали, що ЗСУ не зможуть утримати Київ більше трьох-чотирьох днів, наголосив генерал.

Проте після деокупації Київщини зарубіжні партнери кардинально змінили свою думку і зрозуміли набагато більше про Україну та український народ.

Успіх київської стратегічної операції став переломним моментом у російсько-українській війні. Світові лідери повірили в силу української армії і стали активніше надавати підтримку у вигляді зброї та військової техніки.

До того ж завдяки проведеним заходам у Києві та області українська армія змогла вивільнити частину військових і направити їх на складні території, поступово звільнивши Харківську область, частину Херсонської області та місто Херсон.

Нас безумовно чекають важкі і криваві місяці. Але кожен наступний світанок наближає момент, коли на всій території України, як і в Києві, не залишиться жодного російського солдата - принаймні живого, - каже генерал.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?