Геноцид українців: Порошенко емоційно вшанував пам'ять жертв Голодомору
Категорія
Україна
Дата публікації

Геноцид українців: Порошенко емоційно вшанував пам'ять жертв Голодомору

Геноцид українців: Порошенко емоційно вшанував пам'ять жертв Голодомору
Джерело:  online.ua

25 листопада в Україні вшановують пам'ять жертв Голодомору. Пам'ятні заходи в цей день масово проводяться по всій Україні і ще в 32 країнах Європи. Вшанували пам'ять жертв Голодомору і головні особи країни - президент Петро Порошенко і прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу українського глави і офіційний портал Кабміну.

У День пам'яті жертв Голодомору Порошенко поклав квіти до Пам'ятного хреста на Михайлівській площі в столиці. Він встав на коліно і вшанував пам'ять українців, замучених голодом в роки Голодомору.

Читайте також: У Києві відзначили День гідності і свободи: з'явилося відео

Також він звернувся до всіх українців, зазначивши, що країна ніколи не забуде про цей страшний злочин проти людяності.

Голова українського уряду в свою чергу закликав усіх українців запалити 25 листопада свічку, щоб тим самим вшанувати пам'ять своїх співвітчизників, загиблих від голоду.

"Нас хотіли знищити, але ми вижили і сьогодні будуємо суспільство, найважливішою цінністю якого є людське життя", - заявив Гройсман.

Нагадаємо, в ХХ столітті українці пережили три моторошні голодомори - в 1921-1923 роки, в 1932-1933 роки і голод 1946-1947 років. Наймасштабнішим з них вважається Голодомор 1932-1933 років. Тоді щохвилини в Україні від голоду гинуло 4 людини. Менш ніж за рік жертвами Голодомору стали 4,5 млн українців.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що британський парламент закликав визнати Голодомор геноцидом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?