Генпрокуратура буде просити про арешт Порошенка - уже відома сума застави
Категорія
Політика
Дата публікації

Генпрокуратура буде просити про арешт Порошенка - уже відома сума застави

Генпрокуратура буде просити про арешт Порошенка - уже відома сума застави
Джерело:  online.ua

16 червня стало відомо, що Офіс Генерального прокурора клопотатиме перед судом про взяття колишнього українського президента Петра Порошенка під варту з можливістю внесення 10 мільйонів гривень застави у справі щодо призначення заступника керівника Служби зовнішньої розвідки Сергія Семочка. Ці дані вже офіційно підтвердила пресслужба ОГП, а також особистий адвокат Порошенка Ілля Новіков під час брифінгу, повідомляє ONLINE.UA.

Юрист звернув увагу на те, що засідання з обрання міри запобіжного заходу призначене на 15:15 18 червня у Печерському суду. Окрім того, Ілля Новіков наголосив, що Петро Порошенко прибуде до суду, попри смерть його батька - як відомо, Олексій Порошенко пішов з життя 16 червня.

Варто нагадати, що 10 червня у ДБР прокурори Офісу генпрокурора за дорученням генпрокурора повідомили про підозру Порошенку. Народного обранця та колишнього президента підозрюють в тому, що він схилив голову Служби зовнішньої розвідки Єгора Божка до незаконного указу, а саме до призначення на посаду заступника голови СЗР скандального Сергія Семочка. Уже вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу. Прокуратура повідомляла, що буде клопотати про обрання для Порошенка тримання під вартою.

Що важливо зрозуміти, 15 червня Петро Порошенко під час допиту в Апеляційному суді Києва почав стверджувати, що коли проросійські зелені чоловічки з’явилися в Криму, в складі ЗСУ було не більше 20% боєздатних підрозділів і військових частин. За словами колишнього президента, армія не мала не тільки бензину і акумуляторних батарей для автомобілів, але навіть одягу і бронежилетів. Порошенко запевняє, що за всім цим стоїть президент-втікач Віктор Янукович, який і легатимізував анексію Криму, через те, що звернувся до очільника Кремля Володимира Путіна з проханням ввести іноземні війська на територію України.

Раніше ONLINE.UA публікував  пряму трансляцію допиту Порошенко в суді  у справі про держзраду Януковича.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?