Генпрокуратура оскаржить рішення суду щодо звільнення Лозінського
Категорія
Політика
Дата публікації

Генпрокуратура оскаржить рішення суду щодо звільнення Лозінського

Генпрокуратура оскаржить рішення суду щодо звільнення Лозінського
Джерело:  Укрінформ

Генеральна прокуратура подасть апеляцію на рішення Бориспільського міськрайонного суду Київської області про застосування умовно-дострокового звільнення щодо колишнього народного депутата Віктора Лозінського.
Про це повідомив заступник Генерального прокурора Олег Заліско, передає ONLINE.UA з посиланням на Укринформ.
"Суд першої інстанції підтвердив факт можливості застосування до Лозінського умовно-дострокового звільнення. Прокуратура це рішення, прийняте в четвер і видане на руки в п'ятницю, вивчає. Якщо воно не відповідатиме вимогам закону, то сьогодні-завтра внесемо апеляцію", - зазначив Заліско.
За його словами, Лозінський, перебуваючи в установі відбування покарання, отримував заохочення, що є підставою для застосування щодо нього умовно-дострокового звільнення. У свою чергу прокуратура Київської області оскаржила в суді надання Лозінському заохочень у виправній установі.
"Виникли підозри з приводу правомірності надання йому заохочень. У цій частині оскаржуємо. Отже, якщо буде прийнято рішення на нашу користь, то застосування умовно-дострокового звільнення буде визнане незаконним", - розповів заступник Генпрокурора.
Заліско повідомив, що, згідно з рішенням Бориспільського міськрайсуду, Лозинський має право на умовно-дострокового звільнення вже в найближчі дні. Водночас за "законом Савченко" він має право вийти на свободу вже в кінці березня - початку квітня поточного року.
Нагадаємо, раніше суд задовільнив клопотання адвоката засудженого Віктора Грицюка про застосування умовно-дострокового звільнення - в кінці січня Лозінський подав документи на перерахунок терміну за «законом Савченко».

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?