Генпрокуратура України розслідує понад 3 тис воєнних злочинів РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

Генпрокуратура України розслідує понад 3 тис воєнних злочинів РФ

Генпрокуратура України розслідує понад 3 тис воєнних злочинів РФ
Джерело:  online.ua

Генеральна прокурорка України Ірина Венедіктова повідомила, що нараз в Україні розслідується понад 3 тисячі справ, пов'язаних зі злочинами військових російської армії.

Джерело: ефір телемарафону

 СБУ розслідує воєнні злочини РФ

Венедіктова розповіла, що збирати докази важко через активні бойові дії.

Основні наші слідчі це СБУ. Але без людей, які можуть вийти на лінію вогню і збирати докази – ми рухатись не можемо. Я не розумію, чому ми досі не можемо прийняти закон про військову прокуратуру, щоб хлопці пішли під кулі і збирали докази, що відбувається… Воно втрачається. Ті докази втрачаються миттєво, як тільки змінюється лінія вогню в нас. Тому таке розслідування важке, бо воно відбувається на лінії вогню, а потім території можуть бути окупованими. Але все що ми можемо – ми фіксуємо, – зазначила прокурорка.

Вона зазначила, що загалом у великій магістральній справі по злочинах РФ фігурують 205 посадовців, яких оголосили в міжнародний розшук. Серед них, наприклад міністр оборони РФ, міністр внутрішніх справ РФ, голова розвідки Росії та спікерка.

Дві особи, на яких функціональний імунітет. Це заборонено нашим законодавством: це президент (Путін – ред.) і міністр Лавров, – зазначила Венедіктова.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?