Генпрокурорка підписала клопотання про арешт члена команди Зеленського - що відбувається
Категорія
Україна
Дата публікації

Генпрокурорка підписала клопотання про арешт члена команди Зеленського - що відбувається

Генпрокурорка підписала клопотання про арешт члена команди Зеленського - що відбувається
Джерело:  online.ua

13 вересня офіційно стало відомо, що НАБУ викрило на хабарі помічника депутата Олександра Юрченка з фракції "Слуга народу" Івана Фіщенка, 15 вересня цього помічника взяли під арешт із можливістю внесення застави 1 млн 552 грн. Після цього сам Юрченко офіційно заявив, що хоче вийти із фракції та партії на час розслідування справи про отримання хабара, який начебто призначався для нього - він подав заяву про виключення з фракції. Варто зазначити, що його рішення підтримала команда українського лідера Володимира Зеленського. Вже 17 вересня очільниця Офісу генеральної прокуратури Ірина Венедіктова підписала клопотання про тримання під вартою народного депутата "Слуги народу" Олександра Юрченка, якого підозрюють в отриманні хабара, передає ONLINE.UA з посиланням на допис чиновниці у Фейсбук.

"Я прийняла рішення і, відповідно - одночасно відповідальність, підписати народному депутату підозру і клопотання про обрання запобіжного заходу - тримання під вартою", - зазначила Ірина Венедіктова.

Окрім того, очільниця ОГП звернула увагу на те, що має "нульову толерантність" до інформаційних атак та корупції і перебуває "поза політикою". Що важливо розуміти, раніше Ірину Венедіктову публічно критикували за те, що вона не підписала підозри Юрченку. 15 вересня з трибури українського парламенту вона заявила, що підстав для підписання підозри колишньому однопартійцю недостатньо.

Трохи пізніше НАБУ оприлюднило відеоматеріали, де вказувалося, що "помічник" нардепа Іван Фіщенко отримав, щонайменше, 63 тисячі доларів хабара. Частина коштів призначалася нардепу Юрченку і ймовірно членам його комітету. За словами представників бюро, гроші передбачались нардепу Юрченку та його спільникам за законопроект, пов’язаний із побутовими відходами. Вже 17 вересня глава ОГП повідомила, що "разом із прокурорами САП в цій справі провела декілька годин над вивченням матеріалів кримінального провадження", в результаті чого прийняла рішення підписати підозру Юрченку.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 16 вересня посол ЄС в Україні Матті Маасікас провів термінову зустрічі з генпрокуроркою Іриною Венедіктовою.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?