Генпрокурорка України оцінила можливість оголошення підозри Медведчуку
Категорія
Політика
Дата публікації

Генпрокурорка України оцінила можливість оголошення підозри Медведчуку

Генпрокурорка України оцінила можливість оголошення підозри Медведчуку
Джерело:  online.ua

Після того як український глава Володимир Зеленський затвердив санкції РНБО проти нардепа Віктора Медведчука, який є кумом президента Росії Володимира Путіна і підозрюється у фінансуванні тероризму, в Генпрокуратурі розкрили дані про кримінальні справи, в яких фігурує глава ОПЗЖ. 17 березня після спільної наради з керівниками правоохоронних огранов генпрокурорка Ірина Венедіктова вперше публічно прокоментувала ці справи і оцінила можливість оголошення підозри Медведчуку по ним. Як стверджує Венедіктова, деякі з кримінальних справ за участю Медведчука фактові і перспективні, але поки їй не подавали матеріали для підписання підозри нардепу. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс-Україна.

"На сьогоднішній день жоден орган досудового розслідування матеріалів не надав (для підозри Медведчуку - ред.). Справ багато, які з них перспективні - подивимося, ми працюємо в цьому напрямку", - заявила Венедіктова.

Як відомо, депутати Верховної Ради хочуть створити тимчасову слідчу комісію з розслідування так званих плівок Медведчка-Суркова, на яких записані аудіозаписи розмови проросійського політика з колишнім куратором Володимира Путіна по Україні Владиславом Сурковим. На одній з них Медведчук і Сурков обговорювали поставки електроенергії в окупований Крим і обмін полоненими на Донбасі, а на інших корупційні схеми на окупованих територіях (зокрема, поставки готівки в Дебальцеве) і формування так званої Ради міст. Крім того на записах чути, як Сурков озвучував Медведчуку своє бачення Мінських угод і особливого статусу Донбасу. Медведчук же брав активну участь в прописуванні сценарію, вигідного Путіну.

Важливо додати, що Зеленський після введення санкцій проти Медведчука звернувся до українців і пояснив останні резонансні рішення РНБО. Він запевнив у тому, що офіційний Київ працює над тим, щоб повернути в Україну кошти, якими незаконно заволоділи олігархи і згадав Медведчука, Коломойського, Порошенко, Ахметова, Пінчука, Фірташа.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в мережі з'явилося нове відео про палац Медведчука в окупованому Криму. Виявляється, крім розкішної вілли він незаконно заволодів майже 2 га пляжу і це йому вдалося без відповідного рішення Кабміну України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?