Генпрокурорка Венедіктова потрапила в гучний скандал - українці обурені її привітанням з Днем перемоги
Категорія
Україна
Дата публікації

Генпрокурорка Венедіктова потрапила в гучний скандал - українці обурені її привітанням з Днем перемоги

Генпрокурорка Венедіктова потрапила в гучний скандал - українці обурені її привітанням з Днем перемоги
Джерело:  online.ua

Генеральна прокурорка України Ірина Венедіктова привітала українців з Днем перемоги піснею російського співака Льва Лещенко, який раніше підтримав анексію Криму, за що знаходиться в "чорному списку" Міністерства культури України. 9 травня вона опублікувала на своїй сторінці в соцмережі пост з відео і уривком з його пісні, але після шквалу критики відкоригувала привітання, видалила посилання на відео, але рядки з пісні залишила. У мережі розгорівся серйозний скандал - українці обурені привітанням генпрокурорки, якій нагадали, що сьогодні не День перемоги, а День пам'яті загиблих воїнів у Другій світовій війні, передає ONLINE.UA.

Журналісти, політики і активісти вважають недоречним привітання Венедіктової в такій формі. Одні вважають збоченням святкувати день перемоги в державі, де йде війна і окуповані частина її територій, інші підтримують позицію Венедиктової і вважають, що 9 травня можна святкувати перемогу наших бабусь і дідів з гучними піснями, але не Льва Лещенко.

Венедіктова відреагувала на бурхливу критику в свою адресу. Вона вибачилася перед тими українцями, яких образила своїм привітанням.

"Пісня - символ перемоги над фашизмом. Пісня 1975 року - це наша історія і привід пишатися Великою Перемогою. Лещенко - не символ. РФ - країна-агресор. І Крим - український. Не треба маніпулювати. Сьогодні світлий день пам'яті загиблих. Мої діди повернулися. Я святкую Перемогу над фашизмом. Посилання видалила. Всі, кого їм образила, - вибачте. Це приватна сторінка, тримайте себе в руках", - відповіла генпрокурорка на обурену реакцію в мережі.

Нагадаємо, з 2015 року в Україні 9 травня відзначається День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, раніше це свято називалося - День перемоги.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у Зеленського нарешті прокоментували гучний скандал з генпрокуроркою Венедіктовою. Глава Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що її робота чітко відповідає принципам, які є пріоритетними для глави держави.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?