Генпрокурорка Венедіктова різко змінила свою позицію щодо Порошенка - перші подробиці
Категорія
Політика
Дата публікації

Генпрокурорка Венедіктова різко змінила свою позицію щодо Порошенка - перші подробиці

Генпрокурорка Венедіктова різко змінила свою позицію щодо Порошенка - перші подробиці
Джерело:  online.ua

18 червня очільниця Офісу генерального прокурора Ірина Венедіктова виступила з вкрай неочікуваною заявою - вона наголосила, що суду не потрібно арештовувати колишнього президента Петра Порошенка на час слідства. Окрім того, вона попросила суддю відпустити політика під особисте зобов'язання. Наголошується, що команда Венедіктової раптово змінила своє клопотання і просить обрати Порошенку більш м'який запобіжний захід саме у вигляді особистого зобов'язання. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на засідання Печерського райсуду Києва.

Що важливо розуміти, позиція глави ОГП ґрунтується на тому, що колишній український лідер, а наразі уже депутат, повинен відвідувати засідання Верховної Ради, а також проводити зустрічі з виборцями. Також генпрокурорка врахувала слова Петра Порошенка про те, що переховуватись він не має наміру.

"Запобіжний захід, який тепер пропонує прокуратура, передбачатиме такі обов'язкі для підозрюваного: прибувати за кожною вимогою до правоохоронців і суду, не відлучатись з Києва без дозволу, утримуватись від спілкування з іншими учасниками справи, повідомляти про зміну свого місця проживання і роботи, здати закордонний паспорт", - йдеться в повідомленні.

Варто зазначити, що захист Порошенка виступив проти нового клопотання прокуратури. Адвокат Ілля Новіков заявив, що нове клопотання може буде підставою, щоб відкласти засідання, чого захист не хоче.

Після усіх цих заяв суддя Печерського суду Києва неочікувано для всіх переніс засідання щодо обрання запобіжного заходу п’ятому президенту Петру Порошенку на 1 липня. На його рішення зразу ж відреагував сам Петро Порошенко, коли вийшов із зали суду.

"Вони намагалися дати нам хабара, замінити арешт з триманням під вартою на особисте зобов’язання. Порошенко хабарів не бере і брати не буде. Вони це роблять, щоб вилучити паспорт і не дати можливість Порошенку мобілізувати світ на підтримку України", - заявив Порошенко своїм прихильникам.

Наразі відомо, що головуючий суддя Сергій Вовк відклав засідання до 1 липня на 14.00.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 18 червня експрезидент України та очільник партії "ЄС" Петро Порошенко прийшов до Печереського районного суду, де йому повинні були обрати запобіжний захід - онлайн-трансляцію можна переглянути тут.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?