Генсек НАТО прокоментував чутки про розширення Альянсу
Категорія
Політика
Дата публікації

Генсек НАТО прокоментував чутки про розширення Альянсу

Генсек НАТО прокоментував чутки про розширення Альянсу
Джерело:  online.ua

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг офіційно заявив, що лідери країн Альянсу під час саміту в Брюсселі 14 червня не назвуть жодних дат щодо того, коли країни-аспіранти, такі як Україна чи Грузія, можуть отримати План дій щодо членства. Про це він розповів в ході виступу на Брюссельському форумі в рамках Фонду Маршалла, який присвячений саміту блоку.

Джерело:  сайт НАТО

Генсек НАТО відреагував на чутки про розширення Альянсу

Журналісти поцікавилися у Єнса Столтенберга, чи зможе країна зі статусом аспіранта Грузія отримати ПДЧ найближчим часом.

"Я очікую, що союзники по НАТО підтвердять сьогодні рішення, які ми приймали до цього, зокрема, на Бухарестському саміті, де ми чітко заявили, що Грузія буде членом. Але ми не надавали жодних дат, і ми не будемо надавати таких дат і сьогодні... Наш фокус зосереджений на реформах, на продовженні підтримки Грузії, на вдосконаленні її інституцій у сфері безпеки й оборони", - додав генсек НАТО.

Попри це, політик вкотре звернув увагу на те що "двері НАТО залишаються відчинені".

"Ми підтверджували це протягом кількох останніх років, коли Чорногорія і Північна Македонія приєдналися до Альянсу", - наголосив Єнс Столтенберг.

За словами генсека блоку, лише від держави-аспіранта і союзників залежить рішення про розширення НАТО. Він також додав, що Росія не має жодного права втручатись у цей процес.

Що важливо розуміти, після заяви Столтенберга, президент Литви Гітанас Науседа, прибувши на саміт НАТО у Брюсселі, наголосив, що Північноатлантичний альянс повинен виконати надані Україні та Грузії обіцянки щодо перспективи членства в НАТО.

Офіційний Київ також звернув увагу міжнародної спільноти на те, що українська влада давно зробила все необхідне для отримання Плану дій щодо членства у НАТО.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?