Генсек НАТО Столтенберг заявив про початок вирішальної фази війни в Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Генсек НАТО Столтенберг заявив про початок вирішальної фази війни в Україні

Генсек НАТО Столтенберг заявив про початок вирішальної фази війни в Україні
Джерело:  online.ua

Генсек НАТО Єнс Столтенберг офіційно підтвердив, що уже розпочалася вирішальна фаза війни між Україною та Росією. За його словами, офіційний Київ може розраховувати на збільшення поставок важкого озброєння від міжнародних партнерів уже найближчим часом.

Джерело:  AFP

Генсек НАТО Столтенберг пообіцяв Україні ще більше зброї

Що важливо розуміти, українська влада уже не перший місяць закликає Захід надати ЗСУ більше важкого озброєння, насамперед йдеться про танки.

Проте більшість партнерів України ігнорують прохання команди Володимира Зеленського та пояснюють це тим, що бояться спровокувати країну-агресорку РФ.

Нещодавні обіцянки щодо надання важкої бойової техніки є важливими - і я очікую більшого в найближчому майбутньому, - наголосив генсек НАТО.

Що важливо розуміти, заява Єнса Столтенберга пролунала напередодні засідання Контактної групи з питань оборони України, яка організовує постачання зброї ЗСУ. Згідно з останніми даними, засідання пройде наступного тижня на авіабазі Рамштайн у Німеччині.

Ми перебуваємо у вирішальній фазі війни, - сказав Столтенберг. - Тому важливо, щоб ми надали Україні зброю, необхідну для перемоги, - підкреслив генсек НАТО.

Столтенберг вкотре звернув увагу міжнародної спільноти на те, що російський диктатор Володимир Путін припустився помилки, розпочавши повномасштабне вторгнення в Україну.

Він переоцінив силу власних збройних сил. Ми бачимо їхні помилки, відсутність морального духу, проблеми з керівництвом, погане оснащення, - зазначив очільник Альянсу.

Він також додав, що російські загарбники "підтвердили, що вони готові до великих втрат для досягнення своїх цілей", тому армію РФ не можна недооцінювати.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?