Генсек ОБСЄ пропонує відправити на Донбас міжнародних миротворців
Категорія
Україна
Дата публікації

Генсек ОБСЄ пропонує відправити на Донбас міжнародних миротворців

Генсек ОБСЄ пропонує відправити на Донбас міжнародних миротворців
Джерело:  ua.interfax.com.ua

Генеральний секретар ОБСЄ Томас Гремінгер запропонував відправити на Донбас спільний миротворчий контингент ООН і ОБСЄ. Про це він заявив в ході зустрічі з журналістами, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

Глава Організації з Безпеки та Співробітництва в Європі сподівається, що обрання в Україні нового президента Володимира Зеленського надасть імпульс на шляху розв’язання проблеми збройного конфлікту на Донбасі. При цьому Томас Гремінгер підкреслив важливість дотримання положень, підписаних у Мінських угодах.

На думку керівника ОБСЕ, відправка міжнародних миротворців стикається з проблемою різних варіантів бачення, де вони мають розташовуватись. У Росії пропонують відправити миротворчий контингент на лінію зіткнення. Тоді як позиція України та США прямо протилежна – військові ООН та ОБСЄ мають контролювати всю територію ОРДЛО.

Щоб зблизити ці позиції, необхідно досягнути консенсус. Після того спільне рішення має пройти успішне голосування в Раді Безпеки ООН. «Поки що позиції надто різняться», – заявив Томас Гремінгер.

Нагадаємо, що за даними ONLINE.UA, за минулу добу на Донбасі загинув 1 український військовий. У відповідь на обстріли бійцями ЗСУ було знищено 4 окупантів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?