Генсек ООН оголосив «надзвичайну ситуацію»: що сталося
Категорія
Світ
Дата публікації

Генсек ООН оголосив «надзвичайну ситуацію»: що сталося

Генсек ООН оголосив «надзвичайну ситуацію»: що сталося

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш заявив, що липень 2019 року був найспекотнішим місяцем в історії, а останні 4 роки, швидше за все, стануть найспекотнішими роками за всю історію спостережень. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на « Новини ООН ».

Як повідомив Гутерріш, він приїхав на зустріч G7, щоб мобілізувати політичну волю для участі в майбутньому саміті з питань клімату, який пройде під егідою ООН в Нью-Йорку цього вересня.

«Згідно з даними Всесвітньої метеорологічної організації, рівень концентрації вуглекислого газу в атмосфері досяг найвищої позначки за всю історію людства: такий рівень концентрації CO2 була лише 3-5 мільйонів років тому, тоді і температура була значно вище, і рівень океану був від 10 до 20 метрів вищим», – повідомив генсек ООН.

Антоніу Гутерріш також нагадав про стрімке танення льодовиків в Гренландії. Тільки протягом липня там розтануло 179 мільярдів тонн льоду. Одночасно з цим через пожежі в Сибіру, на Алясці, в Канаді і в Амазонії в атмосферу було викинуто десятки мегатонн вуглекислого газу.

«Все, що відбувається – це надзвичайна кліматична ситуація. Сьогодні вона набагато гірше, на момент прийняття Паризької угоди щодо клімату в 2015 році. І наукові дані це підтверджують. Як відзначають експерти Міжурядової групи зі зміни клімату, ми повинні втримати підвищення температури в межах 1,5°С по кінця століття, досягти нульового рівня викидів вуглекислого газу до 2050 року, на 45% скоротити викиди парникових газів до 2030 року», – заявив глава ООН.

Генеральний секретар наголосив, що держави повинні докладати більше зусиль для виконання Паризької угоди. Багато обіцянок про боротьбу зі зміною клімату не виконується. Крім того, заходів, які були передбачені цією угодою, вже не зовсім ефективні.

Нагадаємо, що нещодавно ООН випустила прогноз щодо того, якою стане Україна у 2050 році.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?