Генсек Ради Європи обурив скандальною заявою про повернення Росії в ПАРЄ
Категорія
Політика
Дата публікації

Генсек Ради Європи обурив скандальною заявою про повернення Росії в ПАРЄ

Генсек Ради Європи обурив скандальною заявою про повернення Росії в ПАРЄ

У Парламентській Асамблеї Ради Європи 9 жовтня проходять дебати про внесення правок в правила введення санкцій. Під час засідання слово взяв генсек РЄ Турбйорн Ягланд, який виступив за повернення Росії в ПАРЄ з правом голосу, передає ONLINE.UA з посиланням на Європейську правду.

На думку Ягланда, європейські депутати не мають права позбавляти російську делегацію права голосу в ПАРЄ. Тому він виступив за повернення росіян, що викликало бурю емоцій серед учасників засідання.

"У мене є своя думка, вже довгий час, і ви її знаєте. Ми не маємо права позбавляти людей, які тут засідають, права голосу", - заявив Ягланд.

Зокрема, заклику Ягланда повернути Росію в ПАРЄ обурилися представники України і Великої Британії. Генсеку РЄ навіть на деякий час довелося припинити виступ, після чого один з британських депутатів звинуватив Ягланда у втручанні в роботу ПАРЄ, підкресливши, що після подібних скандальних заяв взагалі не голосуватиме за резолюцію про зміну правил щодо введення санкцій.

Слід зазначити, що генсек РЄ не є членом Парламентської Асамблеї, але має право виступати під час засідань європейських парламентаріїв у виняткових випадках. На цей раз він взяв слово, щоб закликати парламентаріїв повернути Росію в ПАРЄ, зазначивши, що юридичний радник Асамблеї також підтримує цю позицію.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що комітет ПАРЄ підтримав Україну в питанні внесення правок в санкційні правила, скасувавши проросійські пропозиції, які могли б полегшити повернення Росії в Асамблею.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?