Генсек Ради Європи виступив із скандальною заявою щодо РФ
Категорія
Світ
Дата публікації

Генсек Ради Європи виступив із скандальною заявою щодо РФ

Генсек Ради Європи виступив із скандальною заявою щодо РФ
Джерело:  online.ua

Генсек Ради Європи Торбйорн Ягланд заявив, що Росія повинна мати право голосу в РЄ, попри конфлікт в Україні. На його думку, слід зупинити Москву від виходу з Ради Європи влітку 2019, адже це створить "нову лінію розмежування" на континенті.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The Financial Times.

У Раді Європи 47 країн-членів, займається організація реалізацією Конвенції з прав людини 1949 року та Європейським судом з прав людини. І от, на думку її чинного генсека, організація в червні 2019 року вийде на пік кризи. Адже тоді спливе два роки відтоді, як Росія перестала сплачувати членські внески на знак протесту проти тимчасового позбавлення права голосу на парламентській асамблеї у 2014 та 2015 роках.

"Рада Європи є єдиним місцем, де Росія має зв'язок з Європою. А у червні "ми побачимо іншу Росію. У нас буде нова лінія поділу в Європі. Ми не повинні недооцінювати негативні наслідки, адже не забуваймо, що ударом по ЄС є й Brexit. Тож ми можемо мати дві події, які дійсно здатні потрясти Європу ", - каже генсек РЄ.

 Варто зазначити, що Україна вважає будь-який крок до відновлення права голосу Москви невиправданою поступкою через анексію Криму і підтримку бойовиків Росією на Сході України.
Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  представники України в ПАРЄ жорстко поставили на місце російських пропагандистів і зірвали їх прямий ефір з ПАРЄ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?