Генштаб і ОБСЄ зловили бойовиків ДНР на нахабній брехні
Категорія
Україна
Дата публікації

Генштаб і ОБСЄ зловили бойовиків ДНР на нахабній брехні

Генштаб і ОБСЄ зловили бойовиків ДНР на нахабній брехні

У Генеральному штабі Збройних сил України заявили, що захоплені українськими військовими під Широкиним вісім бойовиків ДНР не погоджували з СММ ОБСЄ роботи з розмінування території.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Генштабу ЗСУ в Fаcebook.
"У окупаційній адміністрації окремих районів Донецької області (ОРДО) збрехали, що захоплені українськими військовими 8 бойовиків під Широкиним 27 червня займалися розмінуванням нібито за погодженням із Спеціальною моніторингової місією ОБСЄ", - йдеться в повідомленні.
Генштаб ЗСУ з посиланням на коментар СММ ОБСЄ, опублікований на сторінці місії в Fаcebook, зазначає, що "СММ ОБСЄ не отримувала жодної інформації від СЦКК або когось іншого про проведення розмінування або запитів для моніторингу таких робіт 27 червня в районі Широкиного".
"У той день місія не давала завдання або пропозицій одній зі сторін щодо проведення будь-яких конкретних операцій по перевірці режиму припинення вогню. З огляду на роль СММ ОБСЄ, яка полягає в наданні об'єктивної і достовірної інформації про конкретні випадки, а також про загальну ситуацію з безпекою на місцях, Місія закликає сторони утримуватися від помилкових заяв, які вводять в оману", - цитує СММ ОБСЄ Генштаб ЗСУ.
"Дезінформація, спрямована проти СММ, не тільки потенційно руйнує довіру до Місії, а, отже, її здатність виконувати свій мандат, але і підриває зусилля по досягненню стійкого миру", - йдеться в заяві СММ ОБСЄ.
Нагадаємо, бойовики ДНР заявили, що саперний підрозділ окремого загону ДНР проводив планове розмінування території за погодженням з місією ОБСЄ, перед тим, як їх захопили в полон бійці ЗСУ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?