Генштаб підрахував втрати АТО в разі застосування сили на Донбасі
Категорія
Події
Дата публікації

Генштаб підрахував втрати АТО в разі застосування сили на Донбасі

Генштаб підрахував втрати АТО в разі застосування сили на Донбасі

При спробі вирішити військовий конфлікт на Донбасі силовим способом очікуються тисячі загиблих і постраждалих українських військових.

Про це розповів керівник Генштабу Збройних сил України Віктор Муженко, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Українську правду".

Читайте також: Україна зробила жорстку заяву щодо миротворців ООН на Донбасі

За словами Муженко, в контексті управління і озброєнь Україна готова до силового вирішення проблеми окупації Донбасу, - розроблений план передбачає 10-денну операцію з авіацією, в результаті якої очікується близько 3 тис. загиблих солдат, і ще 7-9 тис. постраждалих.

При цьому варто зауважити, що на кожні 2,3 тис. загиблих військових в середньому припадає 10 тис. загиблих мирних жителів.

У той же час, глава Генштабу підкреслив, що введення миротворців ООН на Донбас практично не є можливим з огляду на права Росії на вето в Радбезі ООН.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше стало відомо, що Адміністрація президента США вважає за можливе розгляд зняття санкцій з Росії в разі врегулювання ситуації на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?