Генштаб пояснив несподіване скорочення весняного призову в армію
Категорія
Україна
Дата публікації

Генштаб пояснив несподіване скорочення весняного призову в армію

Генштаб пояснив несподіване скорочення весняного призову в армію
Джерело:  online.ua

З 1 квітня в Україні починається весняний призов в армію. Але він буде проходити за скороченим планом. Генштаб ЗСУ планує закликати трохи більше 14 тисяч строковиків, що на 6,5 тисяч осіб менше, ніж у минулому році. Несподіване скорочення призову в армію прокоментувало командування ЗСУ. Там уточнили, що зменшують призов через збільшення числа контрактників. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу Генштабу ЗСУ.

Начальник управління організації комплектування рядового та сержантського складу Головного управління персоналу Генерального штабу Збройних Сил України полковник Валерій Дендебера нагадав, що згідно з указом про весняний призов, який вже підписав український глава Володимир Зеленський, в період з квітня по червень 2021 року призовуть на строкову військову службу 14 246 осіб. З них до Збройних Сил України підуть служити 6500 осіб, до Державної спеціальної служби транспорту - 600 чоловік, Національну гвардію - 4646 осіб, Державну прикордонну службу - 2500 чоловік.

"Для порівняння, в минулому році на строкову військову службу в Збройні Сили України призвали в травні-липні 9000 осіб і в жовтні-грудні - 7500 чоловік. Показники нинішнього призову в Збройні Сили зменшені до 6500 осіб у зв'язку зі збільшенням чисельності військовослужбовців військової служби за контрактом і з метою недопущення перевищення граничних показників чисельності Збройних Сил. Отже, до лав Збройних Сил України закликають все меншу кількість строковиків, в той же час деякі інші військові формування навпаки наростили їх чисельність ", - уточнив представник Генштабу ЗСУ.

Нагадаємо, відстрочку від армії можуть отримати призовники, які мають дитину до трьох років, мають двох і більше дітей або вагітну дружину, юнаки, у яких непрацездатні батьки, студенти денних відділень ПТУ, вузів і духовних семінарій, священнослужителі, поліцейські, деякі педагоги і лікарі. Також важливо відзначити, що військових строкової служби в район проведення операції Об'єднаних сил не направляють.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак попередив про зростаючу загрозу нападу Росії на Україну. За його словами, ЗСУ реагують на загострення ситуації і активно готуються до будь-якого сценарію. Крім військової підготовки, командування української армії готує план із залучення в ЗСУ резервістів без оголошення мобілізації. Відповідний закон напередодні прийняла Рада, який дозволяє призивати в армію тих, хто вже відслужив. За словами Хомчака, це не означає, що завтра все населення піде в армію - на службу будуть призивати тільки тих, хто недавно відслужив і має досвід бойових дій.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?