Генштаб прийняв несподіване рішення про осінній призов в армію - що важливо знати
Категорія
Україна
Дата публікації

Генштаб прийняв несподіване рішення про осінній призов в армію - що важливо знати

Генштаб прийняв несподіване рішення про осінній призов в армію - що важливо знати
Джерело:  online.ua

Генштаб ЗСУ звернувся до українців з несподіваною новиною - керівництво української армії поділилося планами на осінній призов 2020 року, зазначивши, що планує скоротити чисельність громадян України, які підлягають призову на строкову військову службу. Відповідне рішення вже готується для подачі на розгляд уряду. Якщо Кабмін його затвердить, то на строкову військову службу в жовтні - грудні цього року призвуть менше українців. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу Генштабу ЗСУ.

"З початку 2020 року залучено до військової служби за контрактом у Збройних силах України 25 тисяч чоловік. З них понад дві тисячі осіб офіцерського складу. Це дає можливість поставити питання про зменшення чисельності громадян України, які підлягають призову на строкову військову службу в жовтні-грудні цього року. Відповідні пропозиції готуються для подання на розгляд до Кабінету міністрів України", - йдеться в повідомленні Генштабу.

Однак в Генштабі не уточнили, на скільки саме планують зменшити кількість призовників або скільки громадян залучать до військової служби в період осіннього призову. Зараз там працюють над тим, щоб якісно укомплектувати армію рядовим і сержантами, що допоможе збільшити кількість військових, які зможуть служити за контрактом.

Як відомо, весняний призов 2020 на Україні завершився тільки в липні - його продовжили через карантин. На строкову службу в армію було призвано майже 16,5 тисяч українців. У цей році на військову службу закликали за новими правилами відповідно до указу президента і розпорядженням Кабміну від 26 лютого 2020 року. Вони передбачають, що обов'язковому призову на строкову військову службу підлягають особи від 20 до 27 років, які не мають права на відстрочку. Юнаки віком 18-19 років можуть піти в армію тільки за власним бажанням на підставі особистої письмової заяви.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Міноборони пояснило нові правила призову в українську армію.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?