Генштаб ЗСУ зафіксував часті випадки "дружнього вогню" серед мобілізованих росіян
Категорія
Україна
Дата публікації

Генштаб ЗСУ зафіксував часті випадки "дружнього вогню" серед мобілізованих росіян

Генштаб ЗСУ зафіксував часті випадки "дружнього вогню" серед мобілізованих росіян
Джерело:  online.ua

Як вдалося дізнатися українським військовим, російські мобілізовані на Херсонському напрямку погано екіпіровані, їм не вистачає військового взуття та інших елементів одягу і спорядження. Ба більше, наголошується, що Генштаб ЗСУ фіксує часті випадки "дружнього вогню" серед мобілізованих.

Джерело:  Фейсбук-сторінка Генштабу ЗСУ

В армії РФ часто трапляються випадки "дружнього вогню"

Російське військове командування має проблеми з матеріальним забезпеченням мобілізованих громадян. Так, на Херсонському напрямку відмобілізовані російські військовослужбовці вирізняються поганим екіпіруванням, у більшості відсутнє військове взуття та інші елементи форми одягу та спорядження, - розповідають українські бійці.

Окрім того, наголошується, що мобілізований особовий склад армії РФ їде на війну з огляду оперативної обстановки - керівництво взагалі не враховує рівень їхньої підготовки. Це вони роблять з метою втримати лінію фронту утримати лінію фронту.

Через слабку організацію взаємодії є непоодинокі випадки так званого "дружнього вогню" між підрозділами противника, - зазначає Генштаб ЗСУ.

Протягом 23 жовтня наші захисники відбили атаки російських солдатів в районах населених пунктів Бахмут, Кліщіївка, Новомихайлівка, Мар’їнка, Невельське, Первомайське та Авдіївка на Донеччині.

Також вказано, що армія РФ накриває вогнем позиції українських бійців вздовж лінії зіткнення та веде повітряну розвідку.

Протягом доби ворог бив по інфраструктурі та помешканням цивільного населення, порушуючи норми Міжнародного гуманітарного права, закони та звичаї ведення війни.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?