Геращенко: безвізом з ЄС можуть скористатися і українці з окупованих територій
Категорія
Політика
Дата публікації

Геращенко: безвізом з ЄС можуть скористатися і українці з окупованих територій

Геращенко: безвізом з ЄС можуть скористатися і українці з окупованих територій
Джерело:  Укрінформ

Право скористатися безвізовим режимом між Україною та Євросоюзом матимуть усі громадяни України, в тому числі і мешканці тимчасово окупованих територій.

Про це заявила перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

"Очевидно, і кримчани, які зараз знаходяться в окупації, і наші громадяни прості, які знаходяться на окупованих територіях Донецької і Луганської областей, так само сьогодні отримали дуже важливий чіткий сигнал – вони є громадяни України і безвізовий режим стосується усіх громадян України", - наголосила вона.

Читайте також: Безвіз для окупованого Донбасу: як місцеві жителі можуть ним скористатися

За словами Геращенко, безвізовий режим став однією з реформ, які українська влада робить для того, аби в рамках гібридної війни мати важливий аргумент, що майбутнє українців Криму і Донбасу – з Україною, а не "руським міром".

Також депутат підкреслила, що безвізовий режим – це "не тільки привілеї, а й відповідальність".

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше на Запоріжжі відзначили рішення про безвіз України та ЄС підняттям прапору Євросоюзу на найвищий флагшток у країні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?