Геращенко розказала, як Путін хоче використати українських заручників
Категорія
Політика
Дата публікації

Геращенко розказала, як Путін хоче використати українських заручників

Геращенко розказала, як Путін хоче використати українських заручників
Джерело:  online.ua

Перша віце-спікерка Верховної Ради Ірина Геращенко заявила, що Кремль може використати тему обміну або звільнення українських політв'язнів і відновлення миру на Донбасі у своїх інтересах на початку кампанії з виборів президента України.

Про це вона написала у Facebook, передає ONLINE.UA.

Віце-спікерка зазначила, що українська сторона готова до компромісів, а саме - передати Росії її громадян, ув'язнених в Україні, аби забрати українців.

"Але Путін використовує наших заручників як той козир у кишені, і який він готовий викласти на стіл, продати, але за що? За Крим? За те, щоб залишили в спокої їх і скасували санкції? За те, щоби Росія залишилась на Донбасі, где "ихтамнет"? От в чому питання. Він просто так поки що не збирається віддавати. І точно не збирається на 36 їх обмінювати", - пише Геращенко.

Вона впевнена, що очільник Кремля використає тему заручників перед виборами на користь лояльних до Кремля кандидатів у президенти і партій.

"Тема "важная и актуальная" для суспільства, й Кремль буде її розігрувати по повній. Жахливо, коли долі людей стають цинічним інструментом для впливу на український політичний ландшафт. Це ми дуже гостро відчули й на останній зустрічі в Мінську", – підкреслила віце-спікерка.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Геращенко заявила, що проведення на окупованій частині Донбасу будь-якого виду референдумів щодо статусу регіону ніколи не буде.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?