Герой України: Порошенко нагородив колишнього бранця бойовиків, з'явилися фото і відео
Категорія
Події
Дата публікації

Герой України: Порошенко нагородив колишнього бранця бойовиків, з'явилися фото і відео

Герой України: Порошенко нагородив колишнього бранця бойовиків, з'явилися фото і відео
Джерело:  president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко присвоїв звання Героя України Володимиру Жемчугову, який брав активну участь в опорі бойовикам на Донбасі, отримав інвалідність і практично втратив зір в полоні.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу глави держави.
В указі про нагородження зазначено, що Жемчугов нагороджений "за особисту мужність і героїзм, незламність духу, проявлені при захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народові".
"Як активний учасник руху опору російської окупації, він провів 30 спеціальних операцій зі знищення військових об'єктів ворога і особового складу окупаційних військ. При спробі захоплення ворогами, Володимир Павлович вирішив підірвати себе, в результаті чого отримав важкі поранення", - заявив Порошенко у своїй промові з нагоди Дня соборності України.


Читайте також: Порошенко відповів на ідею відмови від Донбасу

Як відомо, Жемчугов їздив на території, окуповані бойовиками ЛНР, щоб забрати матір, а потім і знайомих.




Під час однієї з подорожей він підірвався на розтяжці, внаслідок чого втратив зір та руку. Бойовики звинувачували Жемчугова у диверсіях та низці підривів. У полоні українець провів майже два роки.


Під час його звільнення кремлівський пропагандист Грем Філліпс намагався спровокувати українця, однак той не піддався.



Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?