Геть комунізм! З'явилося відео втечі Качинського з Сейму в Польщі
Категорія
Світ
Дата публікації

Геть комунізм! З'явилося відео втечі Качинського з Сейму в Польщі

Геть комунізм! З'явилося відео втечі Качинського з Сейму в Польщі
Джерело:  online.ua

Глава правлячої в Польщі партії «Право і справедливість» Ярослав Качинський і прем'єр країни Беата Шидло  покинули будівлю парламенту в Варшаві, прорвавшись крізь блокаду протестуючих, при цьому польська опозиція звинуватила поліцію у застосуванні до протестуючих сльозогінного газу.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.


Агентство повідомляє, що поліція, застосувавши силу до протестувальників, розблокувала вихід.


Качинський поїхав у складі кортежу з кількох автомобілів, в тому числі машини прем'єр-міністра Польщі Беати Шидло.


Читайте також:  У Польщі на масовій акції пригрозили українцям смертю: опубліковано відео


Як заявили учасники акції, вночі, коли Шидло і Качинський вирішили покинути будівлю, на вулиці був застосований сльозогінний газ, а поліція силою розганяла демонстрантів, щоб звільнити дорогу. Про це заявив депутат від опозиційної партії Єжи Мейштович.


Варшавська поліція інформацію про використання газу не підтвердила. "Була використана тільки і виключно фізична сила і тільки по відношенню до осіб, які вибігали під транспорт, ставлячи під загрозу свою безпеку", - заявив в ефірі телеканалу TVN24 офіційний представник поліції Варшави Маріуш Мрозек.


При цьому в мережі з'явилося відео з кадрами подій в польському Сеймі.


На кадрах показано, як один з депутатів прокладає шлях для Качинського крізь мітингувальників. Одна з депутатів кричить: «Що це таке? Що?». Також вигукують: «Геть комунізм!».


На кадрах відео чутно, як протестуючі хором кричать: «Демократія!».


Крім Качинського і Шидло в будівлі Сейму були заблоковані ще близько 200 польських депутатів.



Як повідомляв ONLINE.UA,  об'єднання українців у Польщі (ОУП) звернулося до польської влади з вимогою відреагувати на марш радикалів в місті Перемишль, учасники якого бажали смерті українцям, так як те, що сталося, може нашкодити польсько-українським відносинам.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?