Геть з глузду з'їхали: головний храм Міноборони прикрасять мозаїками з Путіним, Шойгу і Сталіним
Категорія
Світ
Дата публікації

Геть з глузду з'їхали: головний храм Міноборони прикрасять мозаїками з Путіним, Шойгу і Сталіним

Геть з глузду з'їхали: головний храм Міноборони прикрасять мозаїками з Путіним, Шойгу і Сталіним
Джерело:  online.ua

В мережу злили фотографії незакінчених мозаїк, які будуть нанесені на стінах головного храму Збройних сил РФ в підмосковній Кубинці. Першим шокуючі світлини опублікувало російське видання "МБХ медіа", яке отримало знімки від аноніма. На одному з фото можна помітити зображення очільника Кремля Володимира Путіна, міністра оборони Сергія Шойгу, очільниці Ради Федерації Валентини Матвієнко, голови Держдуми В'ячеслава Володіна, секретаря Радбезу Миколи Патрушева і директора ФСБ Олександра Бортнікова, передає ONLINE.UA.

Варто звернути увагу на те, що іншій мозаїці відображено парад Перемоги на Красній площі 1945 року. На ній разом з воєначальниками і солдатами видно портрет Йосипа Сталіна. Ще на одному з панно видно напис "Крим наш". Що важливо розуміти, член Патріаршої ради з культури Леонід Калінін підтвердив, що в храмі Міноборони на стінах з'являться композиції "Безкровне приєднання Криму" і "Парад Перемоги".

За його словами, на першій будуть присутні "особи, які безпосередньо приймали рішення про приєднання Криму", а на другій - Сталін.

"Художня рада вважає ці зображення абсолютно доречними, що відображають історичну правду, з якої довільно не можна виривати сторінки, як не можна демонтувати історію нашої держави", - заявив Калінін в ефірі однієї із російських радіостанцій.

Користувачі мережі, які дізналися про дане рішення Кремля, не приховують свого обурення.

"Геть з глузду з'їхали!; це все називається одним словом, але якщо я напишу його - мене заблокують; просто абсурд!; як їм не соромно? Я не розумію; з нас буде сміятися весь світ; мене після цього вже нічого не здивує - чесне слово; дикість!; коронавірус головного мозку", - коментують новину громадяни РФ.

Як відомо, головний храм Збройних сил Росії буде занходитися на території парку "Патріот" в Кубинці. Його відкриття заплановано на 9 травня поточного року. Висота будівлі - 95 метрів, що зробить його третім за висотою православним храмом світу.

 Раніше ONLINE.UA повідомляв, що український журналіст та політичний експерт Віталій Портников розповів про паніку в Кремлі та  назвав найбільший страх російського президента Володимира Путіна. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?