Гідні люди пішли: Росію розбурхав вчинок нобелівського лауреата
Категорія
Світ
Дата публікації

Гідні люди пішли: Росію розбурхав вчинок нобелівського лауреата

Гідні люди пішли: Росію розбурхав вчинок нобелівського лауреата

Білоруська письменниця, лауреат Нобелівської премії в галузі літератури (2015 рік) Світлана Алексієвич вийшла з Російського ПЕН-центру на знак протесту проти виключення з організації письменника і журналіста Сергія Пархоменка.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс".
"Мене довго просили не йти, адже і так десятки гідних людей пішли: Улицька, Войнович, інші. Я залишалася, адже люди прогресивні сподівалися, що вдасться вистояти в цій боротьбі, що "темна" частина не переможе. Але не вдалося. І я не маю підстав більше брати участь в цій грі", - заявила Алексієвич.

Читайте також: У Росії пояснили, чому не можна говорити "на Україні"
У соцмережах схвалили вчинок Алексієвич.






Пархоменко виключили з Російського ПЕН-центру в кінці 2016 року "за провокаційну діяльність, несумісну з її цілями і завданнями". Після цього з організації вийшли Борис Акунін, Лев Рубінштейн та Олександр Ілічевський.


Раніше на знак незгоди з політикою керівництва центр покинули Людмила Улицька, Віктор Шендерович, Володимир Войнович та Сергій Гандлевський.


Російський ПЕН-центр (Всесвітня організація письменників) був заснований в 1989 році. Зараз генеральним директором є Олексій Симонов.


Як повідомляв ONLINE.UA, в квітні минулого року

Пархоменко сказав, що диктатором, який змінить президента Росії Володимира Путіна, стане Віктор Золотов, наразі голова Національної гвардії Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?