Гігантський ураган на Юпітері: в NASA показали нові видовищні фото
Категорія
Технології
Дата публікації

Гігантський ураган на Юпітері: в NASA показали нові видовищні фото

Гігантський ураган на Юпітері: в NASA показали нові видовищні фото
Джерело:  online.ua

Космічний апарат "Юнона" зробив нові фото Юпітера, які отримав 1 квітня під час зближення з газовим гігантом. У кадрі зображений гігантський ураган, ширина якого становить 16 тисяч кілометрів.

Відповідний знімок був опублікований на офіційному сайті NASA, передає ONLINE.UА.

На новому фото з Юпітера показано Велика червона пляма, яка означає гігантський юпітерскій ураган. Цей знімок експерти зробили з трьох унікальних кадрів, які зробив космічний апарат на відстані від 25 до 49 тисяч кілометрів від Юпітера.

Велика червона пляма на Юпітері (фото - nasa.gov)

Слід зазначити, що гігантський ураган на Юпітері спостерігається з 1830 року. За даними вчених, на планеті він виник ще 350 років тому.

Нагадаємо, апарат "Юнона" був запущений на Юпітер в 2011 році, але на орбіту газового гіганта він прибув лише через п'ять років, в 2016 році. За останні два роки автоматична станція передала на Землю сотню фото і відео, які дозволили вченим розгадати багато таємниць Юпітера.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що в NASA показали нове яскраве 3D-відео, в якому відобразили північний полюс Юпітера.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?