Гімн Росії і багато алкоголю - спогади про захоплення СБУ в Луганську
Категорія
Україна
Дата публікації

Гімн Росії і багато алкоголю - спогади про захоплення СБУ в Луганську

Гімн Росії і багато алкоголю - спогади про захоплення СБУ в Луганську
Джерело:  online.ua

Луганська журналістка Яна Осадча, згадуючи "російську весну" 2014 року, розповіла, як міліція спостерігала за нападом сепаратистів на будівлю СБУ в Луганську два роки тому.
Про це вона згадала в інтерв'ю ONLINE.UA.
"В один з вихідних натовп величезний прийшов. І пішли на СБУ. Все це тривало довго. Кидали яйця, каміння у вікна. І зайшли в будівлю. Міліція стояла за будівлею і з захватом спостерігала. І сміялися менти, весело їм було. Захопили і оселилися там. Околиці огородили колючим дротом, розбили наметове містечко. Так з'явився квартал ватників - найстрашніше місце в місті", - розповіла вона.
"Ходили ми з колегами в квартал ватників на "екскурсії" щодня... Люди різні були. В основному роботяги з області, за "краще життя" прийшли стояти. Розважалися там по-різному - оборону зміцнювали, тризуб з будівлі збивали, співали гімн Росії, танцювали. Алкоголю багато було. Пам'ятаю, як колега один їм співчував, зараз активний прихильник ЛНР, говорив мені: "Ой, як би мені подобалося біля СБУ, якби вони не пили!" - додала журналістка.
"Але вони пили. І настрої у них були різні. Знімати треба було обережно. Іноді підпускали до самої будівлі, іноді погрожували розбити камеру. Я знімала телефоном, не так воно в очі впадало. Загалом, мінне поле. Помилишся, виявиш слабину, необережність і все - підвал. Атмосфера в кварталі ватників дуже тяжка була", - повідомила Осадча.
"Це була суміш страху і відчаю. Кожен раз, йдучи звідти додому, я раділа і дякувала долі, що сьогодні вижила. І ось, нарешті, ці хлопці захопили ОДА по-справжньому, зі зброєю. А потім прокуратуру і апеляційний суд. Скрізь вивісили російські матраци на флагштоки", - додала вона.


Повний текст інтерв'ю читайте на ONLINE.UA - "Русскій мір" прийшов з міцними кулаками: як починалася війна на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?