Глава Антикорупційного бюро поскаржився на ГПУ та пообіцяв піти до нардепів
Категорія
Політика
Дата публікації

Глава Антикорупційного бюро поскаржився на ГПУ та пообіцяв піти до нардепів

Глава Антикорупційного бюро поскаржився на ГПУ та пообіцяв піти до нардепів

Глава Національного антикорупційного бюро Артем Ситник заявив, що Генпрокуратура затягує передачу  iнформації у справах Миколая Мартиненко, незаконний видобуток бурштину та іншим справам.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  Дзеркало тижня.

"Ми запросили у Генпрокуратури близько десяти справ. У тому числі по заступнику глави СБУ Рівненської області, який був затриманий за фактом дачі хабара пов'язаного у справі про незаконний видобуток бурштину. Я виніс всi ці рішення, згідно з процедурою погодив їх з антикорупційним прокурором, але вони не виконуються. Як і у випадку з Мартиненком, яким також займається Генпрокуратура, яка вилучила масив інформації, якої бракує нам. Ми хотіли б отримати цей масив даних і вести розслідування на базі НАБУ ", - розповів Ситник в інтерв'ю виданню.


За його словами, у НАБУ ні з одними іншими органами немає таких проблем, як з ГПУ.


"Що стосується "рюкзаків Авакова", наші аналітики займаються і цією справою. Як, утім, і Генпрокуратура. Зараз ми готуємо матеріали на витребування і цієї справи у Генпрокуратури. Однак з іншими органами у нас дійсно немає таких проблем", - сказав він.


Ситник навів приклад, що в розслідуванні за Кіотським протоколом за запитом НАБУ всі матеріали були передані оперативно поліцією і фіскальною службою.


"В результаті НАБУ практично завершило розслідування. На жаль, Генпрокуратура продовжує нас ігнорувати", - зазначив він.


"По всіх справах ми написали звернення до Генерального прокурора. І не по одному разу написали. Але поки ніяких офіційних відповідей не отримали. Ще трохи почекаємо і будемо звертатися за допомогою до парламенту", - заявив глава НАБУ.


Крім того, Ситник підтвердив, що в Антикорупційне бюро заведело справу відносно  д епутата вiд фракцiї Народнbй фронт" Iгоря Кононенко  та внесено в ЕРДР за заявою Айварасf Абромавичусf.

"І, безумовно, по ньому дещо пізніше буде даний певний коментар", - додав він.


Раніше Артем Ситник повідомляв, що  європейськi партнери допоможуть співробітникам НАБУ  ооблаштувати спеціальні кімнати для допитів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?