Глава ДБР висунув гучні звинувачення ГПУ
Категорія
Україна
Дата публікації

Глава ДБР висунув гучні звинувачення ГПУ

Глава ДБР висунув гучні звинувачення ГПУ
Джерело:  online.ua

Очільник Державного бюро розслідувань Роман Труба заявляє, що слідчі Генеральної прокуратури 2,5 роки не розслідували провадження щодо пострілу народного депутата Сергія Пашинського в людину й намагалися його закрити, передає ONLINE.UA.

За його словами, Держбюро розслідувань розслідує зараз те провадження, яке було відкрито 31 грудня 2016 року, коли народний депутат під час конфлікту на дорозі вистрелив у ногу людині – і тепер нардепу оголошено підозру за фактом спричинення тяжкого тілесного ушкодження, йому загрожує від 5 до 8 років позбавлення волі.

Труба наголосив, що громадянин, який отримав кульове поранення, не був визнаний потерпілим… Генеральна прокуратура не розслідувала дії народного депутата як такі, що спричинили іншій особі тяжкі тілесні ушкодження. Цей громадянин навіть не залучався до слідчого експерименту.

"По-друге, Генеральна прокуратура виділила в окреме провадження хуліганські дії щодо народного депутата і скерувала їх для проведення розслідування в Національну поліцію. По-третє, слідчі Генпрокуратури двічі закривали це кримінальне провадження", - наголосив Труба.

Глава ДБР підсумував, що два з половиною роки слідчі Генпрокуратури не розслідували кримінальне провадження, а двічі закривали його, ігноруючи рекомендації Печерського райсуду".

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Печерський суд Києва обрав нардепу 5-8 скликань Сергію Пашинському запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?