Глава Держдепу назвав дві головні проблеми на шляху розвитку України
Категорія
Політика
Дата публікації

Глава Держдепу назвав дві головні проблеми на шляху розвитку України

Глава Держдепу назвав дві головні проблеми на шляху розвитку України
Джерело:  online.ua

Очільник Державного департаменту Ентоні Блінкен під час робочого візиту до Києва нагадав команді президента Володимира Зеленського про важливість боротьби з корупцією для подальшого просування реформ в Україні. Окрім того, американський дипломат навіть пояснив, хто заважає Україні у цьому.

Джерело: Офіс Президента

Ентоні Блінкен оцінив ситуацію в Україні

Член команди Джо Байден 6 травня обговорив з українським лідером Володимиром Зеленським реформи та реформування інституцій. Про це він розповів під час пресконференції після зустрічі з главою держави.

"Є дуже багато сил, які виступають проти реформ і боротьби з корупцією. До них належать зовнішні сили, такі як Росія, та внутрішні – олігархи та потужні особи, які переслідують власні інтереси незаконними методами", – наголосив очільник Держдепу США.

Американський дипломат звернув увагу на те, що боротьба із корупцією є одним з найважливіших завдань для українського народу та вирішальним для покращення його життя.

"Ми також говорили про питання корпоративного управління, реформу судової влади, прозорість, цілісність та незалежність антикорупційних органів", – підкреслив Ентоні Блінкен.

Ентоні Блінкен також попередив про плани Путіна

"Загрози залишаються. Росія відвела частину військ, але значна частина залишається на кордоні з Україною. Росія має спроможності за досить короткий час агресивно діяти, якщо вирішить це робити. Ми ретельно спостерігаємо за ситуацією", — зазначив американський дипломат.

Як стверджує Ентоні Блінкен, українська влада доволі стримано реагувала на провокації влади Росії

"Ми зосереджені на цих питаннях, це нещодавно це обговорювалося на зустрічі НАТО, а також Групи семи", — наголосив представник команди Джо Байдена.

 Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?