Глава Генштабу розповів, чи готується наступати Путін
Категорія
Україна
Дата публікації

Глава Генштабу розповів, чи готується наступати Путін

Глава Генштабу розповів, чи готується наступати Путін
Джерело:  Укрінформ

Глава Генерального штабу України Віктор Муженко

заявив, що незважаючи на активізацію переміщення російських терористичних військ на Донбасі, передумов для масштабного наступу військ президента РФ Володимира Путіна немає.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на

Укрінформ

.


«На сьогоднішній день не спостерігається створення якихось потужних ударних угруповань на якихось окремих напрямках. Дійсно, здійснюється переміщення техніки і озброєння - через те, що ділянка українсько-російського кордону не контролюється, допуск місії ОБСЄ на сьогодні російською стороною і відповідними незаконними утвореннями бойкотується. Тому така можливість - перекидання техніки і озброєння і особового складу є реальною», - сказав начальник Генштабу ЗСУ в Брюсселі.


Він зазначив, що в штаб-квартирі НАТО поінформував своїх колег в Альянсі про сценарії розвитку ситуації безпеки в Україні.


«Мова не йшла тільки про Донбас. Розглядалося широке коло питань і більш широкий спектр військових загроз щодо України», - додав Муженко.


За його словами, мова йшла не тільки про Донбас, а й про південний напрямок, які на сьогодні є і можуть бути потенційно небезпечними для України.


Раніше повідомлялося, що

в ніч на 19 травня на території окупованого Донбасу в результаті снайперського обстрілу з боку бойовиків загинули двоє українських військовослужбовців

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?