Глава Генштабу розповів, що змусило Росію відмовитися від наступу на Донбасі
Категорія
Події
Дата публікації

Глава Генштабу розповів, що змусило Росію відмовитися від наступу на Донбасі

Глава Генштабу розповів, що змусило Росію відмовитися від наступу на Донбасі
Джерело:  online.ua

Глава Генштабу України Віктор Муженко стверджує, що завдяки українським бійцям, які захищали донецький аеропорт, Росія відмовилася від наступу на Донбасі.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на його Facebook.
"Українські воїни, утримуючи донецький аеропорт як стратегічний об'єкт, а потім і як символ мужності ЗСУ, змусили агресора відмовитися від подальших наступальних дій. Це була головна задача, і Збройні Сили її виконали", - написав він.
"Оборона ДАП стала прикладом героїзму не тільки для всього особового складу Збройних Сил, а й для армій інших країн. Прикладом того, що невелике за чисельністю угруповання здатне протистояти переважаючим силам ворога, посиленим елітними російськими спецпідрозділами. І не тільки протистояти, а й наносити противнику такі втрати, що він змушений був просити перемир'я, щоб забрати своїх убитих і поранених", - додав Муженко.



Як повідомляв ONLINE.UA,  згідно з офіційними даними Міністерства оборони України, з початку проведення антитерористичної операції на Донбасі в 2014 році загинули 2145 українських військових, з них 691 боєць був призваний під час часткової мобілізації.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?