Глава ГПУ Рябошапка висунув депутатам жорстку вимогу
Категорія
Україна
Дата публікації

Глава ГПУ Рябошапка висунув депутатам жорстку вимогу

Глава ГПУ Рябошапка висунув депутатам жорстку вимогу
Джерело:  online.ua

Очільник Руслан Рябошапка запевняє, що Верховна Рада має відкоригувати чинний закон "Про очищення влади". Вимогу він озвучив в ефірі одного з українських телеканалів, передає ONLINE.UA.

Генпрокурор каже, що після рішення Європейського суду з прав людини на користь звільнених за цим законом чиновників є ризик, що велика частина звільнених прокурорів буде поновлена.

"Через закон про люстрацію велика частина прокурорів була звільнена, але зараз є ризик того, що велика частина з них буде поновлена. Внаслідок рішення Європейського суду з прав людини, в якому було констатовано порушення Україною своїх зобов'язань в рамках Європейської конвенції про права людини", - каже Рябошапка.

На його думку, Рада, в першу чергу, має прийняти рішення відносно чинного закону про очищення влади і відповідним чином його відкоригувати, щоб він відповідав європейським стандартам з дотримання прав людини.

Окрім того, говорячи про реформу прокуратури і атестацію прокурорів, генпрокурор наголосив, що чисельність прокурорів буде зменшено відсотків на 25-30, оскільки українська правоохоронна система не потребує такої великої кількості прокурорів.

Як повідомляв ONLINE.UA,  народні депутати Верховної Ради проголосували за проєкт  реформування Генпрокуратури від команди президента Володимира Зеленського. Ініціативу про Офіс генпрокурора підтримали 259 нардепів. Вона також знову вводить вимогу у вигляді юридичної освіти для голови відомства.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?