Глава Кабміну анонсував підвищення зарплат і пенсій в Україні
Категорія
Економіка
Дата публікації

Глава Кабміну анонсував підвищення зарплат і пенсій в Україні

Глава Кабміну анонсував підвищення зарплат і пенсій в Україні
Джерело:  online.ua

Після гучних скандалів і численних конфліктів навколо бюджету на 2021 рік глава Кабміну Денис Шмигаль звернувся до українців і поділився з українськими громадянами відмінними новинами. Він запевнив, що мінімальна зарплата в Україні виросте до 6,5 тисяч гривень, а пенсіонерам збільшать виплати, як і планувалося раніше, незважаючи на скорочення фінансування ПФУ на 8 млрд гривень. Шмигаль підкреслює, що в бюджеті передбачені рекордні витрати на медичну галузь, завдяки чому зарплати у медиків виростуть на 30%. Також на 26% піднімуть зарплати вчителям. До чого готуватися українцям у 2021 році прем'єр-міністр повідомив в ході засідання уряду 2 грудня, передає ONLINE.UA.

Шмигаль нагадав, що уряд на минулому тижні передав парламенту на розгляд у другому читанні проект Держбюджету-2021. Він уточнив, що в документі, зокрема, передбачено:

  • виділення 161 млрд грн на медицину, що на 30 млрд більше, ніж у 2020 році;

  • підвищення витрат на освіту на 30 млрд грн;

  • виділення 16 млрд гривень для Національної служби здоров'я.

Що стосується зниження фінансування Пенсійного фонду України, то Шмигаль пояснив, що зменшення буде компенсовано за рахунок зростання доходів ПФУ. Також він підкреслив, що ключові податкові ставки такі як ЄСВ, ПДФО, ПДВ, військовий збір залишаться в 2021 році без змін, а зростання доходів бюджету на більш ніж 100 млрд грн насамперед буде забезпечено завдяки відновленню і детінізації економіки, та ліквідації всіх схем в податковій та на митниці.

"Ця робота вже активно ведеться і її результатом став той факт, що держбюджет за січень-листопад виконано на 100%. У самому ж листопаді виконання держбюджету склало фактично 110%. При цьому на Єдиному казначейському рахунку станом на 1 грудня перебуває фактично 20 млрд грн. Наприклад, у 2018 році ця сума склала 17,2 млрд грн. Підкреслюю: всі виплати для людей будуть і надалі здійснюватися вчасно і в повному обсязі ", - підкреслив прем'єр-міністр.

Як відомо, в держбюджеті України на 2021 рік видатки на утримання Офісу президента збільшили майже на 40%, оскільки в Мінфіні побачили диспропорції в заробітних платах. При цьому були скорочені витрати на Міністерство освіти і розвиток регіонів. Також є інформація, що в оновленому проекті бюджету пропонується перенести заплановане підвищення мінімальної заробітної плати в Україні на 1 грудня наступного року, а також скоротити плани МОЗ з приводу підвищення зарплат медикам.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Верховна Рада повинна була прийняти бюджет на 2021 рік до 1 грудня, але голосувати за документ планують не раніше 15 грудня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?