Глава Кабміну нарешті розповів, до чого готуватися українцям у 2021 році
Категорія
Економіка
Дата публікації

Глава Кабміну нарешті розповів, до чого готуватися українцям у 2021 році

Глава Кабміну нарешті розповів, до чого готуватися українцям у 2021 році
Джерело:  online.ua

Кілька днів тому Верховна Рада України в першому читанні підтримала державний бюджет на 2021 рік, який запропонував Кабмін. Глава уряду Денис Шмигаль вирішив розкрити деякі його програми і пояснив, до чого готуватися українцям. Прем'єр-міністр переконаний, що ті витрати, які закладені в бюджет, реально покращать життя громадян країни, так як вони передбачають поліпшення якості медицини, підвищення мінімальних зарплат і розвиток малого та середнього бізнесу. Що запланував Кабмін на 2021 рік, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сторінку Шмигаль в соцмережі.

Бюджет України на 2021 рік передбачає:

  • підвищення зарплат вчителям і медикам майже на 30%;

  • збільшення витрат на медицину - 156 млрд грн, що на 27,5 млрд грн більше, ніж у 2020 році;

  • витрати на освіту в 2021 році - 174 млрд грн. Це на 34 млрд більше, ніж у 2020 році;

  • зростання мінімальної зарплати з 1 січня до 6000 гривень і з 1 липня до 6500 гривень;

  • ремонт рекордної кількості доріг - майже 7000 кілометрів. Фінансування програми Президента "Велике будівництво" виросте на 16% і складе майже 150 млрд грн;

  • виділення на програми кредитування для малого та середнього бізнесу - 12 млрд гривень;

  • виділення на програму підтримки машинобудування і відновлення залізничного складу - 4 млрд грн.

У той же час Шмигаль наголосив, що в жовтні державний бюджет виконаний на 110%. Цього, за словами прем'єра, вдалося досягти завдяки боротьбі зі схемами, за рахунок чого податкова служба перевиконала индикатів надходжень на 42%. Всього за 10 місяців 2020 року бюджет виконано на 99%.

Шмигаль також нагадав, що разом з бюджетом уряд представив економічний аудит країни, результати якого свідчать про те, що Україна не використала 1 трлн доларів свого потенціалу.

"Це земля, надра, людський капітал, торгівля, інвестиції та багато іншого. Економічний аудит - це не про критику попередників. Аудит - це про чесну розмову. Що у нас є, чого немає, чому ми сьогодні живемо так, як живемо. На основі цього буде представлена Урядова стратегія економічного розвитку до 2030 року. За кожним сектором буде представлений вагомий аналітичний документ, реалізація якого дозволить повною мірою використовувати потенціал кожної галузі ", - підкреслив Шмигаль.

Як відомо, нещодавно Рахункова палата провела перший в історії незалежності України аудит Верховної Ради за період 2013-2019 років. Аудитори перевірили, наскільки ефективно використовувалися бюджетні кошти і як відбувалося управління державним майном Апаратом Верховної Ради. Вони виявили недоліки, порушення та правові прогалини у фінансуванні парламенту і уточнили, скільки українці заплатили за утримання Верховної Ради. Ця сума перевищує 7,7 млрд гривень.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Всесвітній банк вирішив виділити 100 млн доларів на відновлення Донбасу, незважаючи на виниклі в Україні проблеми, через які економічне співробітництво з МВФ виявилося на небезпечній паузі. За словами президента, ці гроші підуть на те, щоб відродити підприємництво на підконтрольних Україні територіях Донбасу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?