Глава Кабміну поділився чудовими новинами з українцями
Категорія
Економіка
Дата публікації

Глава Кабміну поділився чудовими новинами з українцями

Глава Кабміну поділився чудовими новинами з українцями
Джерело:  online.ua

Глава українського уряду Денис Шмигаль повідомив українцям чудову новину - за його словами, українська економіка вже почала відновлюватися після кризи. Це підтверджує відновлення експорту, економічний ефект від будівництва доріг і перевиконання держбюджету у вересні, завдяки боротьбі з корупційними схемами. Український прем'єр-міністр зазначив, що у вересні держбюджет виконаний на 115% - це на 7,8 млрд більше, ніж в минулому році і на 10,1 млрд більше нормативу. Шмигаль впевнений, що до кінця 2020 року бюджет буде виконаний в повному обсязі. Про це йдеться в звіті Шмигаля, в якому він підвів економічні підсумки країни за минулий тиждень, повідомляє ONLINE.UA.

"У вересні держбюджет виконаний на 115%. Це на 7,8 млрд грн більше, ніж у минулому році і на 10,1 млрд грн більше нормативу. Вересень став четвертим місяцем підряд, коли виконується державний бюджет. В квітні недовиконання держбюджету становило 41 млрд , проте нашому уряду вдалося виправити ситуацію, і зараз відставання від річного нормативу тільки 11,8 млрд грн. До кінця року бюджет буде повністю виконаний ", - йдеться в звіті Шмигаля.

Чиновник також звернув увагу на те, що кредитні програми для малого та середнього бізнесу в Україні продовжують набирати обертів. За його словами, вже понад 9 млрд грн доступних кредитів видано за програмою "5-7-9%", якими скористалися майже 4 тисячі українських бізнесменів. Шмигаль зазначив, що до держбюджету на 2021 рік на програму доступного кредитування заклали 12 млрд гривень.

"Президентська програма будівництва доріг продовжує залишатися одним з важливих чинників для стимулювання економіки і створення нових робочих місць. У серпні будівництво інженерних споруд (доріг) зросло на 20%, що сприяло загальному зростанню сектора будівництва на 8%. Відповідно, програма" Велике будівництво " - це не тільки про якісну інфраструктуру для людей, це також про додаткові стимули для економіки. Тому в наступному році програма будівництва доріг отримає рекордні 150 млрд грн ", - додав чиновник.

Як відомо, економіка України в другому кварталі 2020 року засвідчив стрімке падіння до 11,4% ВВП. При цьому за оцінками аналітиків, Україна зараз перебуває у найглибшій економічній кризі з часів анексії Росією Криму та початку військового конфлікту на Донбасі, які привели до падіння в другому кварталі 2015 року на 14,5% в річному численні. У другому півріччі 2020 року через через карантинні обмеження, введені через пандемію коронавіруса, вони прогнозують, що станеться рекордне зниження економіки на 10% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. При цьому найближчим часом нормалізація ситуації і відновлення економіки неможливі. За прогнозом експертів, все може змінитися тільки в наступному році.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в 2021 році більше 10 млн українців почнуть отримувати підвищену пенсію. Збільшення виплат буде проходити в п'ять етапів на протязі всього року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?