Глава комісії Київради помітно змінила свою позицію щодо створення Музею на Подолі
Категорія
Україна
Дата публікації

Глава комісії Київради помітно змінила свою позицію щодо створення Музею на Подолі

Глава комісії Київради помітно змінила свою позицію щодо створення Музею на Подолі
Джерело:  golos.ua

Кандидатку в нардепи Вікторію Муху підозрюють у навмисному затягуванні розгляду в Київраді питання про порятунок від руйнівних дій забудовника важливою археологічної знахідки. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ІА "ГолосUA".

Над цінною знахідкою, що була зроблена під час робіт з реконструкції Поштової площі в Києві, нависла реальна загроза. Громадські активісти стверджують, що за сприяння керівниці постійної комісії Київради з питань культури, туризму та інформаційної політики Вікторії Мухи в цьому органі навмисне гальмується вирішення питання про заборону на проведення будівельних робіт компанією-забудовником в місці виявлення старовинної вулички зі збереженими залишками будівель ХІ століття.

Вікторія Муха нібито раніше підтримувала ідею про подальші археологічні дослідженнях в цьому місці і створення тут Музею на Подолі - важливого не тільки в якості збереження історичної спадщини часів Ярослава Мудрого, а і як центру тяжіння інтересу туристів, гостей української столиці. Але з недавніх пір її позиція рішуче змінилася - Вікторія Муха заговорила про те, що у міста, мовляв, немає коштів на створення такого об'єкта, а з «забудовником варто шукати компроміс».

Примітно, що в ході зустрічей з громадянами в рамках поточної виборчої кампанії до Верховної Ради кандидатка в нардепи Вікторія Муха, яка вирішила поборотися за місце народної обраниці в 218 окрузі столиці, намагається всіляко уникати розмов на цю тему або використуває загальні фрази, не вдаючись у подробиці.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?