Глава MI6 б'є на сполох через підступні дії Китаю
Категорія
Світ
Дата публікації

Глава MI6 б'є на сполох через підступні дії Китаю

Глава MI6 б'є на сполох через підступні дії Китаю
Джерело:  online.ua

Очільник Секретної розвідувальної служби Великої Британії (MI6) Річард Мур озвучив важливе попередження щодо Китаю. За його словами, країни у всьому світі повинні бити на сполох, якщо в угодах з КНР буде присутній пункт про необхідність доступу до будь-яких наборів даних.

Джерело:  Рolitico

MI6 вимагає не давати доступ Китаю до жодних наборів даних

Згідно з даними Річарда Мура, КНР закладає "пастки даних" для інших країн в угодах, що укладаються у будь-яких сферах.

Він також звернув увагу на те, що пастки розмивають суверенітет держав та підвищують їх вразливість.

Це саме та умова в будь-якій угоді, через яку слід бити на сполох, - переконаний очільник MI6.

До прикладу, він нагадав, як під час пандемії влада КНР вимагала від країн ділитися даними про вакцинацію як умову отримання китайських вакцин.

Чому це небезпечно

На переконання Річарда Мура, вільний доступ офіційного Пекіна до величезних наборів даних, як всередині країни, так і практика незаконного "накопичення" даних з-за кордону, дають йому деякі переваги в розробці штучного інтелекту.

Він також додав, що його команда "разом з союзниками має намір виграти перегони за освоєння етичного і безпечного використання штучного інтелекту".

Пекін відмовився від обережності й стає все більш агресивним за кордоном, посилюючи репресії всередині країни. Пекін підтримує кілька сумнівних і корумпованих авторитарних режимів по всьому світу, таких як Іран і М'янма, - наголосив очільник Секретної розвідувальної служби Великої Британії.

Окрім того, керівник MI6 прямо звинувачує Китаю у причетності до вторгнення в Україну.

Китай і його комуністичний правитель Сі Цзіньпін є "абсолютними співучасниками" вторгнення Росії в Україну... Коли Путін вдерся в Україну, китайці дуже чітко підтримали росіян. Вони повністю підтримали росіян дипломатичним шляхом, вони утрималися під час ключових голосувань в ООН, вони абсолютно цинічно повторили всі російські тропи, особливо в таких місцях, як Африка та Латинська Америка, звинувачуючи НАТО і все таке інше. Комуністична партія Китаю висунула широко дискредитований "мирний план" для України, - зазначив Річард Мур.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?