Глава Мінінформполітики висловився про сайт "Миротворець": соцмережі скипіли
Категорія
Україна
Дата публікації

Глава Мінінформполітики висловився про сайт "Миротворець": соцмережі скипіли

Глава Мінінформполітики висловився про сайт "Миротворець": соцмережі скипіли
Джерело:  online.ua

Міністр інформаційної політики Юрій Стець вибачився за свого заступника Тетяну Попову, яка виступила проти публікації "Миротворцем" даних журналістів, акредитованих в ДНР\ЛНР. Користувачі мережі заявили, що їм його "вибачення і даром не потрібні".
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на його сторінку в Facebook.
«Ми не маємо права використовувати інформаційні волонтерські організації для власного піару. Це, на жаль, сталося. Власне, як і прикриватися в своїх заявах журналістами. Це теж сталося», - написав чиновник і додав, що вислови Попової є її особистими міркуваннями, а не позицією міністерства.
"І хоча наговорене по теперішній час є тільки твоєю (звертається до Тетяни Попової, - Ред.), а не офіційною позицією МІП, варто було б вибачитися. Ок, я зроблю це за тебе. Отже, хочу принести вибачення всім патріотам, інформаційним волонтерам. Усім тим, кому коментарі Тетяни Попової здалися зневажливими", - пише міністр.
Стець також схвально відгукнувся про пропозицію депутата Верховної Ради Антона Геращенка, який вважає за необхідне розробку закону про блокування контенту в інтернеті.
На думку Геращенка, журналісти повинні вимагати ухвалення закону, за яким би «держава Україна, за участю представників громадянського суспільства, визначала, який контент є протизаконним, таким, що порушує права громадян, підриває основи національної безпеки України і підлягає забороні, а який - ні».
"Одні кажуть: акредитувався у ворога - зрадник. Інші - не було б там наших журналістів, був би безальтернативний "російський гон". Одні переконані: іноземні медіа легалізують своїм висвітленням бойовиків або є кремлівською медіаагентурою, інші - слід вивчити матеріали, які давали зарубіжні кореспонденти світу, перш ніж вішати ярлики. Одні впевнені, що оприлюднення персональних даних - загроза і тиск, інші - журналіст повинен бути до цього готовим, "акредитуючись" у терористів", - написав Стець.
Користувачам мережі такі вибачення не сподобалися.
"Стець "вибачився", так нам твої вибачення і даром не потрібні. Звільняй цю бабу (Тетяну Попову, - Ред) і сам складай повноваження", - пише Карикатурист.
"Мені не сподобалася відповідь Стеця. Чисто з професійних міркувань не сподобалася. Що меседж буде саме таким, я знав з імовірністю 80%. Але виконано дуже погано. Не котить на відмазку. Як булгаковський вождь Кірі Кукі, Юрій заявою про те, що всі по-своєму мають рацію, журналістам не догодив, а блогерів розлютив. Якщо подальші медійні виходи підуть в такому ж ключі, то далі вони блогерам не догодять, а журналістів розлютять. У Маяковського був такий персонаж, Угодовець. Як дипломат, тільки з тією різницею, що обидві сторони конфлікту його били за млявість позиції. Від Міністра інформаційної політики я очікував більш якісного пояснення і своєї поведінки і поведінки своїх підлеглих, і позначення правильної точки зору з питання. Якби я хотів дізнатися, що у кожного своя правда, я б до міністра інформаційної політики за цим не звертався. Мені не подобається інформаційна політика, згідно з якою у кожного своя правда. Кожна людина по-своєму права, а по-моєму - ні", - написав Alex Noinets.
"Там це, Стець із шафи випав (шафа не моя єслішо). Не минуло й півроку. Живий, тільки в пилу, з павутиною в ніздрях і сонний. З тих недогризків думок, що я змогла зібрати докупи в його розлогій епістолі, можна зробити висновок, що зараз прямо перед нашими лорнетами розігрується спектакль "Таня, я зробив все що міг але ти така феєрична дура що обоср * лась по самі бакенбарди тому це я не тебе звільняю це народ тебе звільняє". ТП швидше за все таки звільнять, як мені здається, тому що нічого більш резонансного не траплялося вже дуже давно, навіть офшори поруч не валялись. Тільки Стець не врахував того, що довга пауза хороша в театрі, і то, якщо її перетягнути, то можна вихопити в око гнилою помідоркою від вдячної, але дуже вимогливої ​​публіки", - прокоментувала Олена Монова.
13 травня про закриття оголосив сайт «Миротворець», на якому публікувалися дані про донбаських сепаратистів і іноземних громадян, які їх підтримували. Цьому рішенню передувала різка реакція на публікацію «миротворцями» списку українських і зарубіжних журналістів з «акредитацією» угруповання «ДНР». Шкідливою ​​цю публікацію вважає частина працівників засобів інформації, правозахисні організації на кшталт Комітету захисту журналістів, що базується в Нью-Йорку, Євросоюзу тощо.
Нагадаємо, сайт «Миротворець» вказав, що рішення про закриття прийнято через «вимоги уповноваженого з прав людини Лутковської, а також вічно заклопотаного Євросоюзу, а також антиукраїнськи налаштованих журналістів України на чолі з заступником міністра інформаційної політики України Поповою».
За станом на 16 травня сайт «Миротворець» все ж зберіг доступ до бази даних донбаських і кримських сепаратистів і іноземних громадян, які їх підтримують або підтримували, і продовжує наповнювати її. Інша частина сайту зараз недоступна.


Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?