Глава Міноборони ухвалив несподіване рішення щодо ЗСУ - що сталося
Категорія
Україна
Дата публікації

Глава Міноборони ухвалив несподіване рішення щодо ЗСУ - що сталося

Глава Міноборони ухвалив несподіване рішення щодо ЗСУ - що сталося
Джерело:  online.ua

Новий очільник Міністерства оборони Андрій Таран неочікувано для всіх скасував наказ колишнього міністра Степана Полторака про трансформацію об'єднаного керівництва силами оборони і військового управління в Збройних Силах України. Зазначається, що Таран підписав наказ №106, яким наказ Полторака №141 визнав "реалізованим", і, відповідно таким, що втратив чинність. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт Міноборони.

Що важливо розуміти, подібне формулювання викликало подив з боку іноземних радників та експертів і було сприйняте неоднозначно в самому Міноборони. Терміни та основні завдання наказу №141 вже дійсно не актуальні.

Однак, згідно з оцінками учасників профільної робочої групи в комітеті реформ Міноборони і ЗСУ, для повної реалізації указів глави держави від 27 березня (про розділення посад головнокомандувача і начальника Генштабу – ред.) необхідно внести зміни до більш ніж 15 законів, а також прийняти близько 20 актів, які все ще знаходяться в розробці.

Варто зазначити, що Андрій Таран свою позицію щодо ключових питань реформування сил оборони поки не озвучив ні громадськості, ні іноземним радникам, ні ключовим міжнародним партнерам. Очікується, що це станеться найближчим часом.

Нагадаємо, що 4 березня український парламент вніс зміни до перехідних положень закону "Про національну безпеку", згідно з якими розділення посад головнокомандувача Збройних сил України та начальника Генерального штабу ЗСУ повинен був набути чинності вже 27 березня. Новий очільник Міноборони Андрій Таран, якого призначили 4 березня, заявляв, що є активним прихильником зміни структури воєнного керівництва країни, зокрема – відокремлення посади начальника Генерального штабу від посади головнокомандувача ЗСУ.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, очільник Пентагону Марк Еспер провів екстрені телефонні переговори з главою Міністерства оборони України Андрієм Тараном. Про що говорили сторони - можна дізнатися в нашому матеріалі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?