Глава Міноборони виступив з важливим оголошенням
Категорія
Україна
Дата публікації

Глава Міноборони виступив з важливим оголошенням

Глава Міноборони виступив з важливим оголошенням
Джерело:  online.ua

Глава Міноборони України Андрій Таран поділився з українцями важливою новиною - він повідомив, що питання із закупівлею берегових ракетних комплексів "Нептун" вирішене і вже незабаром найпотужніша зброя поступить на озброєння української армії. Міністр нагадав, що гроші на закупівлю ракетних комплексів в державне оборонне замовлення не були передбачені, але Міністерство оборони перерозподілило кошти державного оборонного замовлення, і "Нептун" будуть закуповуватися. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Урядовий кур'єр.

"Міністерство оборони прийняло відповідне рішення і здійснило перерозподіл коштів в рамках державного оборонного замовлення. Відповідними рішенням про закупівлю комплексу в межах фінансових можливостей ми демонструємо свою беззастережну зацікавленість мати якомога швидше «Нептун» в бойовому порядку війська. Необхідні кошти для закупівлі вже є. Відбулися всі передбачені процедури", - оголосив Таран.

Міністр оборони зазначив, що офіційне замовлення на ракетні комплекси "Нептун" буде оформлено найближчим часом, але не уточнив, про яку кількість йде мова і в які терміни замовлення буде виконано. При цьому Таран підкреслив, що дивізіони, озброєні цим комплексом, розмістять в південних областях України, які мають вихід до узбережжя Чорного та Азовського морів, так як "Нептун" є потужним інструментом стримування агресивних дій ворога на морі.

"Наступним етапом має стати створення корабельного варіанту комплексу «Нептун». Ракетні катери, які проектує для потреб ВМС України, вже повинні бути адаптованими для використання протикорабельної ракети, що входить до складу «Нептуна»", - анонсував міністр оборони.

Як відомо, комплекс крилатих ракет "Нептун" створили конструктори Державного Київського конструкторського бюро "Луч". Крилата ракета здатна вражати наземні і морські цілі, а головне її призначення знищення кораблів противника. Дальність її польоту складає до 300 км зі швидкістю близько 1000 км / год. Маса ракети - 870 кг, маса бойової частини -150 кг. Як стверджують розробники, однією крилатої ракети "Нептун" цілком достатньо для потоплення корабля тоннажем до 5 тисяч тонн. Влітку 2020 року ракетні комплекси завершили фінальні випробування і глава Міноборони підписав указ на надходження їх на озброєння ЗСУ.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що українські крилаті ракети Нептун налякали Росію в Чорному морі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?