Глава Міносвіти дала гучну обіцянку українським вчителям
Категорія
Україна
Дата публікації

Глава Міносвіти дала гучну обіцянку українським вчителям

Глава Міносвіти дала гучну обіцянку українським вчителям

Очільниця Міністерства освіти та науки України Ганна Новосад нарешті відповіла, що чекає на вчителів-пенсіонерів після 1 липня 2020 року. Вона наголосила, що масового звільнення не передбачається. Чиновниця вперше прокоментувала безпідставну паніку вчительської профспілки, передає ONLINE.UA з посиланням на "УП".

За словами Новосад, тепер педагогів, які досягли пенсійного віку, будуть переводити на строкові контракти згідно з новим законом про середню освіту. Термін такого контракту становитиме 1 рік.

"Директор закладу матиме можливість визначати, продовжувати після цього року контракт, чи ні. Якщо людина, яка, перебуваючи на пенсії, якісно виконує роботу, її контракт можна і потрібно продовжити", - вперше пояснила міністерка.

Окрім того, вона звернула увагу на те, що директори будуть зацікавлені брати на роботу вчителів, які добре роблять свою роботу.

"Оскільки директори також переводяться на контракт, вони мають бути природно зацікавлені у тому, аби у них були фахові вчителі. На відміну від вчителя, на директора чекає обов'язковий конкурс на посаду, де він муситиме довести власну ефективність, а вона дуже залежить від вчительського складу школи", - зазначила очільниця Міносвіти.

Варто нагадати, що в лютому поточного року український парламент намагався скасувати закон "Про середню освіту" через мовне питання. Наразі відомо, що всього в нашій країні працюють близько 400 тисяч педагогів. 16% з них досягли пенсійного віку.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Новосад заявила, що  проєкт державного бюджету-2020 закладено 30% гарантованої надбавки за престижність. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?