Глава МОЗ нагадав, як зробити безкоштовний тест на коронавірус
Категорія
Україна
Дата публікації

Глава МОЗ нагадав, як зробити безкоштовний тест на коронавірус

Глава МОЗ нагадав, як зробити безкоштовний тест на коронавірус
Джерело:  online.ua

Незважаючи на зниження захворюваності на коронавірус в Україні, ситуація в країні залишається напруженою. Глава МОЗ Максим Степанов вважає, що рекордне зменшення приросту нових хворих до вересневих показників є наслідком зниження рівня тестувань. Він закликає українців робити тести, уточнивши, що за минулий тиждень в країні було зроблено 182437 тестувань на COVID-19 методом ПЛР, які показали наявність хвороби у 44620 осіб. Степанов на брифінгу 18 січня нагадав, що тести на коронавірус можуть пройти безкоштовно всі українці при появі симптомів респіраторних захворювань або після контакту з хворими. Він звернув увагу, що у сімейних лікарів є засоби як для ПЛР-тестування, так і експрес-тести на антиген, які дозволяють швидко встановлювати діагноз COVID-19. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу МОЗ.

"У сімейних лікарів, крім направлення на ПЛР-тестування, є можливість отримати експрес-тест на антиген. Крім цього існують пункти тестування, їх в Україні 2373 - вони верифіковані Міністерством охорони здоров'я, тобто ми чітко відстежуємо їх", - уточнив Степанов.

Степанов вважає, що ситуація з коронавірусом в Україні залишається досить напруженою, тому про скасування локдауна не може бути й мови. При цьому він дав зрозуміти, що посилення карантину триватиме ще тиждень, до 24 січня, як і було заплановано, після чого українці зможуть повернутися до комфортного життя.

"Ситуація з COVID-19 досить напружена. Кількість хворих, яка є, залишається на досить високому рівні і змушує нас триматися карантину. У нас залишився тиждень карантину з посиленими обмежувальними заходами", - підкреслив міністр.

Як відомо, вже в середині лютого Степанов розраховує почати вакцинацію проти коронавіруса в Україні. Очікується, що до цього моменту в Україні буде 910 тисяч доз вакцин, з яких 210 тисяч доз вакцини Pfizer з глобальної ініціативи COVAX. На першому етапі планується вакцинація 367 тисяч українців: лікарів, медиків, людей похилого віку в спеціалізованих установах, військових в зоні ООС. Другий етап планується почати в кінці березня - він буде включати вакцинацію 2,5 млн українців.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 18 січня в Україні зафіксували 3034 нових випадків зараження коронавірусом. За минулу добу було проведено 13247 тестів на коронавірус - 10401 ПЛР і 2846 ІФА. Загальна кількість хворих COVID-19 налічує вже 1163716 осіб, з них 20869 пацієнтів померли через ускладнення, спровокованих коронавірусною хворобою. За останню добу найбільша кількість підтверджених випадків зареєстровано в Дніпропетровській, Миколаївській, Київській, Запорізькій областях і в Києві. Уже 871196 українців змогли перемогти коронавірус, 5236 з них за останню добу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?