Глава МОЗ озвучив термінове попередження усім українцям
Категорія
Україна
Дата публікації

Глава МОЗ озвучив термінове попередження усім українцям

Глава МОЗ озвучив термінове попередження усім українцям
Джерело:  online.ua

Очільник Міністерства охорони здоров'я Максим Степанов терміново звернувся до усіх українських громадян - за його словами, через перевищення ряду критеріїв щодо розповсюдження коронавірусу у 13 областях України головні санітарні лікарі цих регіонів будуть звертатися до комісій ТЕБ та НС щодо посилення карантинних заходів на цих територіях. Про це глава уряду повідомив 27 червня під час традиційного брифінгу. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт МОЗ.

"В умовах адаптивного карантину ми побачили різке зростання в деяких областях – збільшення кількості нових випадків, погіршення динаміки, різке заповнення ліжок у лікарнях, які виділені під COVID-19. Тобто ті критерії, які у нас визначені в постанові, перебільшені по 13 областях нашої країни – це і західні області, і місто Київ. Тому буде відповідне подання від головних санітарних лікарів областей на регіональні комісії ТЕБ та НС, які будуть приймати рішення щодо посилення карантинних заходів на території того чи іншого регіону", - наголосив Максим Степанов.

За словами очільника МОЗ, посилення карантинних заходів може стосуватися роботи міського транспорту, спортивних закладів, а також дошкільних і "решти закладів, які є в країні".

Не можна забувати про те, що за минулу добу, 26 червня, в Україні виявлено 948 випадків коронавірусу. Наразі відомо, що 24 людини померло, 402 – одужало. Окрім того, за добу 25 червня COVID-19 в Україні підтвердили у рекордних 1 109 осіб, при цьому 19 хворих за добу померли, 541 одужав.

"Показник летальності у нас становить 2,6% загалом в Україні. При цьому показники летальності, наприклад, у Німеччині 4%, у США 5%, у Франції 18%, в Іспанії 9,5%... У нас є всі ці дані в розрізі кожного регіону, в розрізі кожної лікарні. Ми аналізуємо всі летальні випадки. Якщо говорити про регіони, де від коронавірусної хвороби померли найбільше людей — то це Чернівецька (178 летальних випадків), Львівська (126) області та Київ (102)", — розповів нещодавно Максим Степанов.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що дослідники університету Барселони нещодавно виступили з неочікуваною заявою — вони розповіли, коли насправді з'явився коронавірус.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?