Глава МОЗ пішов на радикальні заходи через ситуацію в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Глава МОЗ пішов на радикальні заходи через ситуацію в Україні

Глава МОЗ пішов на радикальні заходи через ситуацію в Україні
Джерело:  online.ua

У суботу, 31 жовтня, глава МОЗ Максим Степанов зробив всім українцям екстренне попередження - міністр повідомив, що вже звернувся до голови Верховної Ради України Дмитру Разумкова і народних депутатів з проханням терміново підтримати законопроект про посилення адміністративної відповідальності за порушення санітарних правил. Степанов пропонує штрафувати українців на суму від 170 до 225 гривень за відсутність захисної маски або респіраторів в громадських місцях і транспорті, так як ситуація з коронавірусомв Україні стрімко погіршується, а єдиний спосіб протистояти інфекції - дотримання протиепідемічних заходів, в числі яких носіння захисної маски, користування антисептиком і дотримання дистанції. Про це він заявив на щоденному брифінгу, передає ONLINE.UA.

"Цей законопроект ще не розглянуто. Я звернувся на цьому тижні до голови ВР Дмитру Разумкова, звертаюся зараз до народних депутатів з проханням нарешті підтримати і проголосувати на наступному пленарному тижні за цей законопроект, щоб він вступив в дію. Він нам дуже необхідний в цей час , коли у нас таке зростання COVID-19", - пояснив Степанов.

Міністр нагадав, що законопроект про штрафи за відсутність масок був поданий урядом ще в липні, але до сих пір парламент так і не розглянув його, незважаючи на ситуацію із захворюваністю COVID-19 в Україні, яка щодня погіршується. Степанов підкреслив, що в країні стрімко зростає кількість хворих COVID-19, які потребують госпіталізації. За словами глави МОЗ, медична система вже працює в досить напруженому режимі і вже скоро може настати момент, коли лікарям доведеться вибирати кого лікувати через відсутність місць в лікарнях.

Важливо відзначити, що в Європі через стрімке зростання числа нових хворих COVID-19 почали знову вводити жорсткі карантинні обмеження. У Бельгії обмежили близькі контакти між людьми - до однієї людини, закрили бари і ресторани, ввели комендантську годину. У Чехії припинили навчання в школах і університетах, ввели масковий режим на вулицях і не виключають закриття магазинів. А Ірландія зважилася на майже повний карантин - там закрили всі магазини, які не торгують товарами першої необхідності, перукарні, ресторани. При цьому Степанов вважає карантин, діючий в Україні, одним з кращих в Європі. Але він закликає депутатів змінити систему штрафів за недотримання українцями протиепідемічних заходів і перейти на той механізм, яким користуються всі європейські країни.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що кількість хворих на коронавірус в Україні 31 жовтня продовжує стрімко зростати. За останню добу в країні зафіксували 8752 нових випадків зараження, це абсолютний антирекорд з початку пандемії. Загальна кількість хворих COVID-19 налічує вже 387 481 осіб, з них 7196 пацієнтів померли через ускладнення, спровокованих коронавірусною хворобою. Найбільша кількість випадків зареєстровано в Києві, Донецькій, Харківській, Львівській і Одеській областях.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?