Глава МОЗ публічно зробив щеплення від коронавіруса
Категорія
Україна
Дата публікації

Глава МОЗ публічно зробив щеплення від коронавіруса

Глава МОЗ публічно зробив щеплення від коронавіруса
Джерело:  online.ua

У понеділок, 1 березня, міністр охорони здоров'я України Максим Степанов публічно зробив щеплення від коронавіруса. Він став першим українським чиновником, який вакцинувалася від COVID-19 препаратом Covishield індійського виробництва. Вакцинацію Степанова провели публічно. Пресслужба МОЗ опублікувала відео, на якому показала, як Степанову робили щеплення в Олександрівській лікарні Києва, передає ONLINE.UA.

"Це точно захист, це точно тебе захистить. І коли ти вибираєш, вакцинуватися чи ні, відразу подумай - якщо ти не вакцинувалася, то ти граєш в гру ... Якщо ти, не дай бог, захворієш, яким буде перебіг хвороби. А якщо вакцинувалася, то не захворієш взагалі або в легкій формі перенесеш ", - заявив Степанов.

Міністр охорони здоров'я підкреслив, що своїм прикладом хотів продемонструвати всім українцям, що індійська вакцина Covishield ефективна і безпечна. Після того, як йому зробили щеплення, Степанов заявив, що відчуває себе навіть краще, ніж до вакцинації.

Як відомо, в Україні зараз доступна для вакцинації від коронавіруса тільки індійська вакцина Covishield. Це препарат, розробником якого є Оксфордський університет і компанія AstraZeneca, створений Serum Institute India. Covishield - це векторна вакцина, яка створена на основі генно модифікованого аденовірусу шимпанзе. Вона показала ефективність 82% на третій фазі випробувань. В першу чергу ці щеплення отримають медики, які займаються лікуванням хворих коронавірусом, і військові з зони ООС. Але в план вакцинації були внесені зміни, щоб серед перших українців змогли публічно зробити щеплення глава МОЗ і президент Володимир Зеленський. Це зробили для того, щоб топ-чиновники власним прикладом стимулювали громадян вакцинуватися.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що перше щеплення від коронавіруса в Україні  отримав лікар-реаніматолог Євген Горенко, який працює з хворими на коронавірус в Черкаській обласній лікарні. Всього на сьогоднішній день в країні вакцинували вже більше 3 тисяч осіб. Серед них медики і військові з зони ООС.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?