Глава МОЗ розповіла, без яких щеплень дітей не пустять до школи
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Глава МОЗ розповіла, без яких щеплень дітей не пустять до школи

Глава МОЗ розповіла, без яких щеплень дітей не пустять до школи
Джерело:  online.ua

В.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун нагадала, що менше місяця залишилося до того часу, коли дітям потрібно буде йти до школи. Це означає, що батьки зараз повинні подумати не тільки, який обрати рюкзак та шкільне приладдя, а й перевірити наявність у дитини всіх необхідних щеплень.

Про це Супрун написала у своєму Facebook, інформує ONLINE.UA.

Як розповіла очільниця Міністерства охорони здоров’я, серед обов’язкових для кожного школяра щеплень – вакцини від 10 інфекційних хвороб: гепатиту В, туберкульозу, кору, паротиту, краснухи, дифтерії, правця, коклюшу, поліомієліту і ХІБ-інфекції.

Супрун нагадує, що державні навчальні заклади мають право заборонити відвідування занять тим дітям, які не пройшли потрібні щеплення. Вакцини, передбачені спеціальним календарем щеплень, можна отримати у сімейного лікаря, педіатра або терапевта.

Як наголошує чиновниця, відмовлятися від вакцінації вкрай небезпечно, у першу чергу для самої дитини. Вакцини – єдиний надійний спосіб захиститися від багатьох небезпечних хвороб. Батьки, які вважають, що дитини варто «перехворіти», щоб отримати імунітет від хвороби, ризикують її життям та здоров’ям.

Супрун наголосила, що всі вакцини, якими проводять щеплення у дітей, є повністю безкоштовними та безпечними.

Нагадаємо, що не так давно Уляна Супрун розповіла, які бутерброди корисні для здоров’я.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?