Глава МОЗ розповів українцям, чим лікується від коронавіруса
Категорія
Україна
Дата публікації

Глава МОЗ розповів українцям, чим лікується від коронавіруса

Глава МОЗ розповів українцям, чим лікується від коронавіруса
Джерело:  online.ua

Глава МОЗ Максим Степанов, у якого кілька днів тому підтвердився коронавірус, звернувся до українців і розповів, як він лікується від COVID-19. Міністр озвучив свій рецепт, уточнив, які приймає ліки і також підкреслив, що отримав ці рекомендації на гарячій лінії МОЗ. Степанов нагадав, що вирішив пройти шлях свого лікування від коронавіруса як звичайний пацієнт, щоб на особистому прикладі зрозуміти з якими проблемами стикаються українці. Про свої перші спостереження міністр розповів під час брифінгу 16 листопада, який провів з дому, так як знаходиться на самоізоляції, передає ONLINE.UA.

"Мені на гарячій лінії надали номер телефону, за яким я зв'язався з лікарем, мені надали відповідні поради, які ліки мені приймати, як лікуватися, як себе вести. Хочу зазначити, що всі без винятку поради відповідали протоколу лікування, ніяких зайвих ліків, ніяких антибіотиків, ніяких інших речей. Тільки вітамін D3, цинк, вітамін С, ще приймаю "Аспірин-кардіо", - розкрив свій рецепт лікування Степанов.

Міністр розповів, що проходячи лікування від коронавіруса як звичайний пацієнт, він зіткнувся з проблемою відсутності декларації з сімейним лікарем. Степанов пояснив, що у нього не було підписано цей договір, так як його дружина є лікарем і доктором медичних наук, тому в сім'ї міністра не було потреби підписувати декларацію зі стороннім медиком. Чиновник з'ясував, що сьогодні українцям для укладення декларації потрібно в обов'язковому порядку йти в медзаклад. Він пообіцяв в терміновому порядку змінити цей механізм, щоб громадяни країни могли укладати декларації онлайн. Також Степанов запевнив, що навіть в тому випадку, якщо спосіб знайти сімейного лікаря онлайн не буде знайдений, то все пацієнти матимуть можливість через ковідний call-центр МОЗ отримати консультацію лікаря, який буде вести їх під час хвороби.

Як відомо, позитивний тест на коронавірус Степанов отримав 14 листопада. На сьогоднішній день, за словами міністра охорони здоров'я, він відчуває себе задовільно - у нього немає кашлю і болю в горлі, з симптомів тільки головний біль і температура 37,1 градус.

Нагадаємо, лікування від коронавіруса на даний момент також проходять президент України Володимир Зеленський, глава Офісу президента України Андрій Єрмак і голова Верховної Ради Дмитро Разумков.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 16 листопада в Україні зафіксували 9832 нових випадків зараження коронавірусом. Загальна кількість хворих COVID-19 налічує вже 545 689 осіб, з них 9697 пацієнтів померли через ускладнення, спровокованих коронавірусною хворобою. За останню добу найбільша кількість підтверджених випадків зареєстровано в Запорізькій, Київській, Одеській, Дніпропетровській областях та в Києві.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?